Halvert driftsresultat for Telenor - taper stort i India

Telenor mer enn halverte driftsresultatet i tredje kvartal, men mener likevel det går rett vei, med omsetningsvekst og tiltak for å få kuttet kostnadene.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke da han i juli la fram resultatet for andre kvartal på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den norske telegiganten melder om 32,8 milliarder kroner i driftsinntekter, en snau milliard mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet falt imidlertid dramatisk – fra snaue 6,6 milliarder kroner til bare i underkant av 3,2 milliarder.

Selskapet tynges særlig av nedskrivninger i India.

– Som følge av nylige observasjoner i det indiske markedet, har virkelig verdi av lisensene i India blitt vurdert, og det har blitt foretatt en nedskrivning på 4 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Les også

Anita mistet Telenor-jobben to ganger på et halvt år

Les også

84 mister jobben hos Telenor i Stavanger

Selskapet melder imidlertid om et rekordhøyt driftsresultat før nedskrivninger og avskrivinger (EBITDA) på 12,5 milliarder kroner, 600 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor.

– Det tredje kvartalet har vist god utvikling, med fortsatt omsetningsvekst og en rekordhøy EBITDA, støttet av et styrket kostnadsfokus i konsernet, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Publisert: