Norwegian større enn SAS

Flyselskapet Norwegian er nå større enn SAS målt i antall passasjerer. Det er klart etter at SAS offentliggjorde nye trafikktall tirsdag.

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, kan konstatere at hans flyselskap nå er større enn SAS for første gang.
  • André Lorentsen
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

SAS fløy 1,9 millioner passasjerer i januar. Det betyr ifølge en utregning den danske banken Sydbank har gjort, at SAS har hatt 29,54 millioner passasjerer de siste 12 månedene.

Norwegian har i samme periode fløyet 29,66 millioner passasjerer. Dermed er selskapet til Bjørn Kjos for første gang større enn SAS. 

Norwegian fraktet 2,1 millioner passasjerer i januar i år, en økning på 20 prosent i forhold til samme måned i fjor. SAS' oppgang var på 9,8 prosent i samme periode.

Norwegian har de siste årene hatt en voldsom vekst, og selskapet har kjøpt mange nye fly og har åpnet nye ruter over hele Europa. I 2005 hadde selskapet 13 fly, ti år senere var tallet 99. 

Ifølge selskapets ordrebøker er det mer enn 200 nye fly på vei inn i flåten.

SAS ble startet i 1946, da de statseide flyselskapene i Danmark, Norge og Sverige ble slått sammen. Norwegian startet opp i 1993, som et norsk innenriksselskap.

Publisert: