Sykling i kollektivfelt til Høyesterett

Syklisten som nektet å betale en bot på 8.500 kroner for å lage kø i kollektivfeltet, får anken sin behandlet i Høyesterett.

Det var på ettermiddagen 24. september 2018 at 54-åringen syklet midt i kollektivfeltet på E18 Mosseveien ut av Oslo fra Ormsund mot Ulvøya. Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det melder nettstedet Rett24.

Syklisten Ivar Grøneng (54) har hele tiden hevdet at han ikke var til hinder for trafikken da han syklet midt i kollektivfeltet på E18 Mosseveien ut av Oslo mot Ulvøya høsten 2018.

Politiet stoppet ham da det ble kø og mente han forstyrret trafikken unødig. Grøneng fikk da et forelegg på 7.000 kroner for brudd på vegtrafikkloven, noe han ikke godtok.

– Jeg er veldig kranglete, men noen plugg i trafikken har jeg ikke vært, sa Grøneng til NRK før saken startet i lagmannsretten.

Mannen har hele veien fått støtte av Syklistenes Landsforening (SLF), som mener politiet ikke uten videre kan henvise syklister til gang- og sykkelvei, blant annet fordi man da må følge de gåendes premisser.

Grøneng ble først frikjent i Oslo tingrett, men saken ble anket til Borgarting lagmannsrett der han ble dømt til å betale en bot på 8.500 kroner.

Anken hans til Høyesterett er nå godtatt av Høyesteretts ankeutvalg. I Høyesterett vil han få støtte både fra SLF og Norges Cykleforbund, som har fått status som partshjelp.

Det sentrale spørsmålet i saken er om syklisten hindret flyt i trafikken da han syklet i kollektivfeltet.

Publisert:
  1. Sykkel
  2. Høyesterett
  3. Oslo

Mest lest akkurat nå

  1. Sandnes, Sola og Randaberg trosser faglige koronaråd: - Blir helt feil, mener Stavanger

  2. Kondis­professor knuser fem myter om vekt og for­brenning: – Det er helt feil

  3. Jørpeland: Lastebil veltet i et sandtak

  4. Tom Tvedt har fått ny jobb – kaster seg inn i saken som splitter Jæren

  5. Stangeland Maskin: Alle ansatte får permitterings­varsel

  6. Meteorologen kommer med iskald beskjed: - Slik fortsetter det