Gjøa-streik vil ramme GDF Suez

Kommer ikke meklingen i mål, vil Lederne ta ut 76 personer på Gjøa-plattformen i streik fra 18. juni. GDF Suez er operatør.

Publisert: Publisert:

Gjøa_Statoil Foto: Marie von Krogh

Verken Safe eller Lederne klarte å bli enige med motparten Norsk olje og gass i de ordinære rundene i årets lønnsoppgjør.

Men Industri Energi kom til enighet med arbeidsgiversiden, var pensjon en sentral grunn til at begge de andre fagforbundene for ansatte brøt lønnsforhandlingene for ansatte innen operatør, boring og forpleining.

Mens Safe allerede har varslet at de vil ta ut medlemmer hos Exxon Mobil hvis partene ikke blir enige hos Riksmekleren, varsler Lederne nå at de vil ta ut 76 medlemmer på Gjøa-plattformen, hvor GDF Suez er operatør.

Gjøa ligger 65 kilometer sørvest for Florø.

NCS kart.gif

Juni-kamp

Riksmekleren har satt av 16. og 17. juni til mekling. En eventuell streik vil dermed være aktuelt fra onsdag 18. juni.

Pensjon er et sentralt krav for Lederne i årets sokkeloppgjør. Fagforbundet ønsker en tidligpensjon for skiftarbeidere på sokkelen som ikke klarer å jobbe lenger enn til 62 år, og mener at en fleksibel pensjonsalder er viktig.

Mot økt pensjonsalder

Lederne viser også til at flere oljeselskap nå har 67 år som pensjonsalder for sokkelarbeidere, mens det vanlige har vært 65 år.

— En slik økning av pensjonsalderen er vi redd kan smitte over til andre selskaper, og vi er misfornøyde med at pensjonen for sliterne blir ytterligere forringet. Flere av selskapene på sokkelen er i ferd med å heve pensjonsalderen, noe som er svært overraskende og helt umulig for oss å akseptere, sier forbundsleder Jan Olav Brekke.

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass varslet allerede før forhandlingene begynte at det ikke var aktuelt å tariffeste nye pensjonsordninger.

Nå har partene fått to dager til å bli enige på.

LES OGSÅ:

Publisert: