Helsedirektoratet jobber for å innføre korona­testing på flyplasser og på grensa

Helsedirektoratet jobber med å etablere koronatestsentre på grenseoverganger, flyplasser og havner i Norge.

Publisert: Publisert:

Bergen kommune har vedtatt at det skal innføres koronatetsstasjoner på Bergen lufthavn Flesland. Helsedirektoratet jobber med å innføre dette på flere ankomstpunkter i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

  • NTB

– Vi er i samarbeid med relevante parter for å etablert testing på sentrale ankomststeder som flyplasser, havner og grenseoverganger, sier kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Hun kan ikke si når disse sentrene etableres.

Bergen kommune opplyser torsdag at en koronateststasjon opprettes på Bergen lufthavn. Teststasjonen skal driftes av Bergen legevakt som allerede har startet forberedelser av dette.

Arbeiderpartiet er fornøyd med tiltaket.

– Arbeiderpartiet er glad for at det nå jobbes med å få koronatesting på våre største flyplasser og grenseoverganger, slik vi har tatt til orde for. Det haster med å få dette på plass når vi ser at langt flere reiser til og fra landet vårt nå. Vi må få kontroll på smitten igjen, og dette vil være et godt tiltak for å klare det, sier stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland til NTB.

Oslo lufthavn ligger i Ullensaker kommune. Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) sier til VG at det er staten, ikke kommunen, som må stå for utgiftene knyttet til de nye testsentrene.

Han skal førstkommende mandag i møte med Folkehelseinstituttet og Avinor for å diskutere koronatestingen på Oslo lufthavn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

  2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

  3. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  4. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  5. – Joe Biden er både kjedelig, sløv og gammel - men han er i hvert fall ikke Trump

  6. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå