Strømselskaper dropper fastprisavtaler

Flere strømselskaper har kuttet tilbudet om fastprisavtaler. Andre har priset avtalene til langt over markedspris.

Flere strømselskaper har kuttet tilbudet om fastprisavtaler. Andre har priset avtalene til langt over markedspris.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den lave fyllingsgraden i vannmagasinene i Norge, samt den usikre energisituasjonen i Europa som følge av krigen i Ukraina, gjør at det kan bli svært høye energipriser til høsten, skriver Dagens Næringsliv. Samtidig er det færre strømselskaper som tilbyr fastpriskontrakter.

– Det blir stadig vanskeligere å sikre fastprisavtaler til sluttbrukere, sier administrerende direktør Alf Vee Midtun i Rauma Energi. Nå tilbyr selskapet hans kun fastprisavtaler til kunder i Midt- og Nord-Norge – til 95,73 øre per kWh.

Også energikonsernet Lyse dropper fastpris tilbud på strøm. Kristian Helland, direktør for produkt og forretningsutvikling i Lyse Energi, skriver i en epost at de har valgt å sette fastpris på pause. I vår kunne man sikre seg tre års fastpris for 1,50 kroner per kWh fra selskapet.

De få selskapene som nå tilbyr ettårskontrakter på strøm for Sør-Norge tar seg godt betalt med priser på mellom 3 og 4 kroner per kWh. Kun ett selskap tilbyr tre års fastpris på strøm i dag. Det er Haugaland Kraft Energi , som tar 2,99 kroner per kWh for en treårig fastprisavtale.

Gjennomsnittprisen på strøm i juni – inkludert moms – var 187,7 øre i Sørøst-Norge I Sørvest-Norge var prisen 233,34 øre per kWh. I Nord-Norge var snittprisen i juni 8,56 øre per kWh.

Publisert: