100 bursdager hver uke på Leos

Leos Lekeland på Forus har doblet omsetningen siden august. Lekelandet selger barneselskaper for 30.000 kroner hver dag, og bursdager utgjør knapt en tredjedel av inntektene.

Publisert: Publisert:

Fredrik Wick Nilsen og Silje Karin Winum Gjertsen slenger seg i jungelløypa. Foto: Kristian Jacobsen

  • Lina Ravneng
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg kan bekrefte at det går så det suser på Forus, sier daglig leder Rune Skandsen i Leos Lekeland i Norge. Etter utvidelsen av anlegget i august har omsetningen blitt en hel gang større.

— Vi hadde forventet en økning etter vi bygde ut, men det har gått over all forventning, sier han.

Les også

Lekelykke i Leos land

Tidligere kom halvparten av inntektene fra barnebursdager, men den store økningen i høst skyldes vanlige besøkende som kommer innom for å leke. Leos lekeland er likevel den overlegne bursdagsarrangøren i regionen med mellom 80 og 100 bursdager i uka.

Leker for 20 millioner

— Omsetningen vår har ligget stabilt på rundt 10 millioner de siste årene, men etter at vi bygde om Forus-avdelingen til å bli Norges største lekeland, har veksten vært på 100 prosent, sier Skandsen. Han forventer en omsetning på 20 millioner i 2013. Han vil ikke si noe om hvor mye de har investert i utbyggingen annet enn at det var en betydelig sum.

Daglig leder Rune Skandsen mener at det har blitt mer vanlig å feire bursdager andre steder enn i hjemmet. Foto: Lars Kristian Ålgård

Lekelandet eies av svenske Coop og har ni avdelinger i Norge. Ifølge lederen er det i Stavanger det går absolutt best, men at det jevnt over går bra med alle anleggene.

Oljesmørt marked

Totalt arrangerer de ni lekelandene rundt 500 bursdagsfeiringer i uka. Skandsen, som tidligere drev Metro Lekeland, sier de har satset sterkt på kommersielle bursdagsfeiringer siden 2007 og føler at de nå har etablert seg som en stødig aktør i markedet for kommersielle bursdager. Han legger til at det finnes et godt marked for dette her i distriktet.

— Det er ikke rart at det går bra i Stavanger; vi har jo en oljebrønn her ute på Forus, sier han.

Eventyrland stengte

I tillegg til Stavanger er det hovedsakelig fra anleggene i Bærum, Oslo og Bergen at pengene strømmer inn.

— Vi har planer om å åpne flere lekeland de kommende to årene, men vi satser også mye på å utvikle de vi allerede har, sier lederen i Leos Lekeland. Da Eventyrlandet på Havanna-senteret måtte legge ned i fjor, kjøpte Leos lekeland apparatene deres. De skal brukes i et av de nye anleggene som er i emning. Disse vil komme i Drammen, Lørenskog og Lillestrøm, og de planlegger også å bygge lekeland i Danmark.

Bowling og Actionball

Det er ikke bare i lekeland pilen peker oppover blant tilbydere av kommersiell moro for store og små. Actionball i Sandnes forventer at veksten i fjor var mellom 30 og 40 prosent i forhold til i 2011. Leder Jørgen Tengesdal tror den gode veksten skyldes at de nå har etablert seg i markedet og at folk vet hvem de er. Actionball har drevet i tre år.

Vetle Fjone, til venstre, og Kristian Haug forsvarer seg med stor ildkraft. Leos Lekeland vil utvide med flere anlegg i Norge. Foto: Kristian Jacobsen

Anlegget satser hovedsakelig på tilstelninger for voksne, men arrangerer også 10-12 barnebursdager i uka. Disse utgjør 5 prosent av omsetningen.Metro Bowling Stavanger har også hatt vekst det siste året. — Vi hadde en totaløkning i omsetningen fra 2011 til 2012 på fire prosent. Barnebursdagene utgjør bare 20 prosent av denne. Vi arrangerer cirka 20 bursdager i uka, sier Ivar Hoff som er daglig leder på Metro Bowling Stavanger. Metro har ti avdelinger i Norge.

Små prisforskjeller

Prisene for en gjennomsnittelig barnebursdag for 12 barn, inkludert aktivitet og meny, ligger omtrent på det samme for alle aktørene. Actionball ligger på topp med 2160 kroner, 60 kroner mer enn Leos Lekeland. Billigst av de tre er Metro Bowling Stavanger med 1920 kroner.

Rune Skandsen mener at det har blitt mer vanlig å feire bursdager andre steder enn i hjemmet.

— For mange år siden var det foreldre som hadde det travelt – og god økonomi – som kjøpte seg fri Nå er det nærmest et krav fra barna, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Privat leteaksjon ved Månafossen: Familien søker desperat etter livstegn

  2. Sandnes Ulf slo tilbake etter ydmykelsen med kruttsterk seier

  3. 382 milliarder kroner. Det er den nye prislappen på ferjefri E39

  4. SAS erstatter Boeing med fly som dette mellom Sola og Gardermoen

  5. National Oilwell Varco sier opp i Stavanger

  6. Brann i Kampensgata i Stavanger - en beboer uskadet