Teater gir økt sikkerhet

<p> I ConocoPhillips har de senket pekefingeren og hevet stemmen. Slikt blir det gode HMS-resultater av.</p>

Publisert: Publisert:

Foto: Kristian Jacobsen

  • Inga Sverdrup
    Journalist
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

HMS: Når ConocoPhillips sender 50 plattformarbeidere på HMS-kurs på Viking Stadion er målet at deltagerne skal lære seg å snakke med hverandre. PSI kaller ConocoPhillips det, Personlig-Sikkerhets-Involvering.

– Vi har valgt å fjerne pekefingeren når vi snakker om HMS. Gjennom å inkludere de ansatte skal vi bryte ned de barrierene som hindrer kollegaer fra å ta opp vanskelige ting eller påpeke at noen gjør noe feil, sier Teddy Broadhurst i ConocoPhillips

– Mange er redde for å ta opp problemer fordi de er redde for reaksjonene fra den andre. En frykt som ofte er helt ubegrunnet, sier han.

Alle må delta

Han har fulgt prosjektet helt fra oppstarten høsten 2004. Da startet selskapet med to timer kurs for alle ansatte. I dag tilbyr ConocoPhillips også heldagskurs for alle ledere som jobber på selskapets innretninger, og PSI-treningsleir, et to dagers seminar. Treningsleiren er utviklet i samarbeid med selskapene Splint og Kulturkompaniet. Målet er at samtlige offshorearbeidere skal gjennom treninsleiren.

Og på dette seminaret nytter det ikke å gjemme seg på bakerste rad. Alle deltagerne må være aktive . De skal blant anne trene i, og spille ut en vanskelig samtale. I tillegg skal deltagerne styre en gruppe skuespillere til å takle tenkte men velkjente og jobbrelaterte problemstillinger. Gjennom direkte å gripe inn i skuespillet, foreslå replikker, korrigere kroppsspråk og atferd skal deltagerne snu en i utgangspunktet fastlåst situasjon til en lykkelig – og i dette tilfellet – sikker slutt.

– Vi ser at deltagerne får en enorm eierskapsfølelse til de teknikkene de lærer på kurset. Vi liker ikke det som tres nedover hodene på oss, men når vi kan være med å utforme regelen selv er det enklere å få gjennomslag, sier Broadhurst.

– Disse kursene har vært en formidabel suksess, sier han.

Har oppnådd gode HMS— resultater

Det er personskadefrekvensen i ConocoPhillips et tydelig signal på. Siden 2004 har antall personskader i selskapet sunket med hele 75 prosent.

– Det er ikke bare på grunn av PSI selvfølgelig, men vi har et selskap som har satset mye tid og penger på disse kursene, og det er fokus på teknikkene fra øverste toppledelse til arbeiderne på bunnen, forklarer Broadhurst.

Splint har drevet med kommunikasjonskurs siden 2002. Kunder er både oljeindustrien og HMS, offentlig forvaltning og privat næringsliv. Fellestrekk er trivsel på jobben – og teater.

– Å invitere en gjeng oljearbeidere til å spille teater for å lære seg kommunikasjon trodde vi ville bli en kjempekrasj. Så er det det motsatte som skjer. Teater er en direkte form som passer disse gutta perfekt, og det har fungert veldig bra med slike kurs for oljebransjen sier kreativ leder og gründer av Splint Cathrine Brun.

Vil bli best på HMS

Splint holder lignende kurs for blant annet Statoil, BP, og Hydro og sier oljebransjen har oppnådd gode HMS- resultater med økt fokus på kommunikasjon.

– Trivsel og sikkerhet avhenger av at folk snakker sammen. Vi skal lære folk å snakke om den jobben de gjør og bry seg om hverandre. Deltagerne skjønner fort hvor vanskelig god kommunikasjon er, men trening gjør mester, sier hun og legger til.

– Hovedfokus er egentlig å få et mer humant arbeidsliv.

Selv om andre oljeselskaper også fokuserer på kommunikasjon i HMS- arbeidet vil Brun likevel gi ekstra ros til ConocoPhillips.

– Den satsingen som dette selskapet viser er helt unik. Det kan du bare skrive. At et selskap prioriterer å sende alle gutta på gølvet gjennom slike kurs i to hele dager er helt fantastisk, sier Brun.

Og for ConocoPhillips er målsettingen klar.

– Vi skal bli best på HMS, slår Broadhurst fast.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  2. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  3. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  4. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  5. Elbiler må betale mer

  6. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?