Viruskrisen senker inntektene til Nordens største utelivskonsern: Rekom Norge får statlig støtte på nær 14 millioner

Inntektene til Nordens største utelivskonsern har falt kraftig etter virusutbruddet. Nå har Rekom i Norge mottatt nesten 14 millioner i kontantstøtte fra staten.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Utelivskonsernet Rekom Norge har totalt mottatt 13,9 millioner kroner i kontantstøtte fra staten, fordelt på månedene mars, april og mai.

Rekom er blant de største utelivskonsernene i Norden, og i Norge driver barer og utesteder som Heidi’s Bier Bar, Hygge, Beverly, Dickens, Sting og The Mint.

Til sammen eier og driver konsernet over 120 barer og utesteder i Danmark, Norge og Finland, ifølge Rekoms nettsider.

Statens kompensasjonsordning har som formål å dekke uungåelige faste kostnader for selskaper som har tapt inntekter som følge av viruskrisen. Målet er å hindre at ellers levedyktige bedrifter går konkurs.

Utelivet er blant sektorene som er rammet av restriksjonene virusutbruddet har ført med seg, og ifølge tall fra Skattetaten har det vist seg i kraftige inntektstall for Rekom.

– I vår mistet vi eksistensgrunnlaget vårt, og har måtte søke kontantstøtte fra Staten på lik linje med andre bedrifter i vår bransje for å kunne overleve. Vi setter stor pris på støtten, men det er samtidig ingen hemmelighet at på tross av støtte har det vært tap de siste månedene, da pakkene ikke var dekkende nok, sier Frederik Mygind, daglig leder i Rekom Norge til E24.

– Vi jobber hardt for å komme godt ut av denne situasjonen - med våre mer enn 500 medarbeidere og lokaler intakte, legger han til.

Dekker utgifter

I april i fjor omsatte Rekom for 29 millioner kroner i Norge, men dro inn null kroner i samme måned i år.

Samtidig hadde selskapet uunngåelige utgifter 5,64 millioner kroner, som delvis blir dekket av den statlige støtten på 5,08 millioner kroner.

Utgiftene beregnes å ha hatt en tilsvarende sum også for mars og mai. I disse månedene får Rekom støtte på henholdsvis 4,3 og 4,6 millioner kroner, med en omsetning på henholdsvis 7,4 og 3 millioner kroner.

Til sammenligning omsatte Rekom for omtrent 30 millioner kroner både i mars og mai i fjor.

Reiseliv preger toppen

Rekom Norge er dermed en de 61.711 bedriftene som hittil har mottatt kontantstøtte fra staten.

Til sammen har det blitt delt ut like i underkant av 4,9 milliarder kroner for månedene mars, april og mars.

Det er stort sett store selskaper innenfor hotell- og reisevirksomhet som har mottatt mest i støtte. Blant dem er Petter Stordalens Strawberry Group, Scandic Hotels og Fjord Line. Også seismikkselskapet PGS Geophysical, et datterselskap av PGS, er på topplisten.

Publisert: