Nordmenn koronafast i hurtigruteskip utenfor Falklandsøyene

Flere nordmenn er om bord i hybridskipet Roald Amundsen, som er på vei til Falklandsøyene etter å ha blitt nektet å legge til i Chile, melder Bergens Tidende.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ble nekter anløp i Chile og er nå på vei til Falklandsøyene. Her ved kai i Tromsø i juli i fjor.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 923 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Hurtigruteskipet skulle ha lagt til kai i Chile forrige uke, men landet har stoppet alle cruiseanløp fram til september. Skipet har i stedet satt kursen mot Falklandsøyene.

Hurtigruten avviser at noen av passasjerene er «koronafast» om bord.

– Vi har ikke hatt ett eneste smittetilfelle på noen av skipene våre, og ingen om bord har noen symptomer, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til NTB.

Skipet forlot Chile 29. februar for en seilas til Antarktis og fjordene i Chile.

Ege understreker at Hurtigruten ikke ble nektet å legge til kai på bakgrunn av mistanke om koronasmitte, men at chilenske myndigheter har stengt grensene for alt og alle.

Roald Amundsen skal være framme på Falklandsøyene onsdag, ifølge Marine Traffic. Hurtigruten har en avtale med myndighetene på Falklandsøyene og skal få folk hjem derfra i løpet av noen dager.

– Ting tar litt tid på grunn av reiserestriksjoner, men Hurtigruten har de siste ukene fått flere tusen mennesker trygt hjem fra hele verden. Det skal vi få til også her, sier Ege.

I tillegg er det flere hundre australske leger, tannleger og medisinske ekspertene om bord på skipet, skriver The Guardian.

  • Hvorfor gjør noen land helt andre ting enn Norge i møte med viruset?

Publisert: