Uvanlig kraftig fall i lakseprisen

Lakseprisen gikk fra høyeste rekordnivå til å falle med 20 kroner på to uker. – Jeg har aldri vært med på det før, sier lakseeksportør Robert Johansen.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lakseprisen har de siste to ukene falt med 20 kroner kiloen – fra 75–80 kroner i slutten av mai til 55–60 kroner de første dagene i juni, skriver Dagens Næringsliv.

I mai satte næringen rekorder både i høyeste laksepris og i salg til EU-området på én måned.

– Det er enorme svingninger fra uke til uke. Jeg har aldri vært med på det før at prisen faller så mye så fort, sier administrerende direktør Robert Johansen i lakseeksportøren Polar Quality i Bodø.

Etter mange helligdager og få slaktedager i mai har slaktingen økt de to siste ukene. Lakseoppdrettere sendte mer laks ut i markedet, og dermed stupte prisene, ifølge sjømatnettstedet IntraFish , som først meldte om prisfallet.

– Det er ingenting som har så dårlig tid som fersk laks, den må selges. Når det kommer litt ekstra fisk ut i markedet, går prisene ned, sier analytiker Alexander Aukner i DNB Markets.

Ved utgangen av mai var det solgt 25.000 tonn mer laks enn på samme tid i fjor, til en gjennomsnittspris på om lag 65 kroner per kilo hittil i år.

Publisert:

Les også

  1. Lakseoppdretterne håver inn (2017)

  2. Lakseprisen fortsetter å falle (2016)

  3. Rekorddyr julelaks (2015)

  1. Laks