Helikoptertrafikken stanses – mannskap på plattformer kommer seg ikke i land

Vekterstreiken trappes opp og vil ramme helikoptertrafikken ved flere norske lufthavner, blant annet Sola. Oljearbeidere kan blir stående fast i Nordsjøen, og plattformdriften kan rammes.

Vekterstreiken rammer nå helikoptertrafikken mellom Sola og Nordsjøen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Vekterstreiken ble trappet opp natt til tirsdag. Det førte ifølge NRK Rogaland til sterkt redusert trafikk fra tirsdag. Ved Florø er all trafikk allerede stanset. Og når streiken blir trappet ytterligere opp natt til lørdag, rammes terminalen ved Stavanger lufthavn Sola.

Det skaper store logistikkproblemer for helikopterselskapene.

Merkes mest fra mandag

– Trafikken fra Sola rammes fra natt til lørdag, men det er fra mandagen vi vil kjenne det sterkest. Da vil trafikken rammes med over 50 prosent, sier Petter Sem-Henriksen i Bristow Norway til NRK Rogaland.

Vekterne, som nå har streiket i over to måneder, spiller en viktig rolle på heliportene, også når det gjelder smittevernreglene. også med tanke på smittevernreglene selskapene nå må følge

Har flyttet til Stord

En reduksjon på 50 prosent i Sola kan ha store konsekvenser for driften til plattformene i Nordsjøen. Equinor har selv 60 avganger i uken ut til plattformene sine.

Bristow har også flyttet tre av helikoptrene sine til Stord lufthamn, for å unngå vekterstreiken.

– På Stord er kapasiteten nå på maks. Det er en liten flyplass med liten kapasitet, men vi utnytter den maksimalt, sier Sem-Henriksen.

Publisert: