Kanelsnurren kniver om kundene

I løpet av kort tid har samboerparet fra Danmark bygd opp et bakeri— og serveringsted i Stavanger med økende omsetning og lønnsomhet.

De selger fra 300 til 700 kanelboller daglig, kanelsnurr som de gjerne kaller bakverket, Torben Dam Krarup (30) og Lærke Olesen (28).
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Økonomijournalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lukten av nystekt brød og fersk kaffe river i neseborene. Her bakes fra 4000 til 6000 brød, kaker, boller, kanelruller og andre bakervarer hver eneste dag, og mellom 150 og 400 kunder er innom daglig, sier Torben Dam Krarup (30) til Aftenbladet.

Noen er der for å spise lunsj. Mange velger en typisk sandwich, mens andre lar seg friste av det andre som bys frem. Noen kommer for å handle med seg ferske bakervarer. Eller de vil ha hyllevarer som det også er en del av i utsalget.

Uten tilsettingsstoffer

— Vi lager alle bakervarene selv, og her er det ingen tilsettingsstoffer. Alt skjer på gamlemåten, sier den danske bakeren. Sammen med samboeren Lærke Olesen (28) driver han det som tidligere var Bakeri & Konditori by Charles & De, og som nå heter Kanelsnurren.

— Vi overtok 1. juli i år, sier dansken. De siste to årene har han jobbet for Charles Tjessem som har eid stedet de fem årene det har eksistert. Gjennom selskapet Sabor, driver de både bakeri og utsalgs- og serveringsted, der 60 prosent av omsetningen er. Resten går til restauranter og utsalg.

Margin på 9 prosent

Omsetningen var 10,5 millioner i fjor, og med et resultat før skatt på 930.000 kroner, er inntjeningen knappe 9 kroner per hundrelapp. Målet er 10 kroner, sier han, men legger ikke skjul på at konkurransen er hard, og det er mange som vil ha sin bit av markedet.

Omsetningen er nesten fordoblet siden 2010, og driften har gitt positiv avkastning de tre siste årene, med en foreløpig topp i fjor.

Ansetter flere

— Vi håper på høyere omsetning og har også fått flere på lønningslisten. I dag jobber ti personer i bedriften, sier han. 2 bakere og 2 lærlinger står for produksjonen, mens resten står bak disken og har kontakt med kundene.

— Nylig ansatte vi en konditor som starter i oktober, sier 30-åringen fra nabolandet i sør.

Torben Dam Krarup er fra Holstebro i Danmark. Det samme er samboeren. Han har vokst opp med håndverket for faren var også baker.

Han kom til Norge i år 2000, har også jobbet hos Jærbakeren og Ostehuset.

Bakt med kjærlighet

- Hva er definisjonen på et godt brød?

— Et brød vi kan si oss fornøyd med er godt håndverk, bakt med kjærlighet, smiler Torben Dam Krarup.

— Skorpen skal være fin, det skal lukte og smake godt, og samtidig være saftig og innbydende, sier bakeren fra Danmark.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 4. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 5. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv