Halvspilt serie for RBK – dette er trenerens dom

RBK kunne tatt ferie i klar tabelltet. Slik ble det ikke.

– Vi vet at vi er nødt til å bli enda bedre, sier Steinar Lein etter halvspilt serie.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

RBK - Sandviken: 0–2

– Det er litt irriterende å avslutte med et tap før ferien. Likevel er det en veldig god vårsesong av oss. Vi er langt foran skjema sammenlignet med fjoråret. Vi er fortsatt i en veldig god posisjon – bedre enn vi var ved halvspilt serie i fjor. Så vi ser lyst på dette, sier Steinar Lein.

RBK kvinner kunne tatt ferie med fem poengs ledelse på Sandviken. Slik ble det ikke. Med tap 0–2 på Koteng arena mistet RBK serieledelsen. Spørsmålet er om tapet kan være avgjørende for hvor seriegullet havner denne sesongen.

– Nei. Det er kun et poeng. Jeg tenkte slik at dersom vi hadde vunnet, hadde vi ledet med fem poeng. Da hadde det vært klar fordel oss. Nå er det nesten likt, sier Lein – som hevder laget trenger å lære hvordan det er å tape fotballkamper.

– Dette er en gjeng som ikke er vant til å tape, men jeg anser det å tape som en viktig del av utviklingen til dette laget. Å lære seg å håndtere det. Å gå på, og bli enda mer innbitt i alt vi gjør. Det er det som er vårt syn på å tape en fotballkamp. Det må vi takle, og så vet vi at vi er nødt til å bli enda bedre, sier han.

Les også

Dette har aldri skjedd tidligere for RBK kvinner

Les også

RBK-børsen: RBK knekt av dødballer. Det gir mager score på Adressabørsen

Kristine Leine (opp ned) spilte sin første seriekamp fra start for RBK.

Kristine Leine spilte sin første seriekamp fra start etter overgangen fra Reading. Hun skulle gjerne avsluttet før ferien med nok en trepoenger.

– Det er kjekt å spille, men veldig kjedelig at vi taper. Det glipper i enkeltsituasjoner. De tre poengene hadde vært veldig gull med tanke på den perioden vi skal inn i etter sommeren. Det blir en periode med mange kamper. Men det er fortsatt ikke kjørt, sier hun.

Etter en periode med forholdsvis tøft kjør, er det nå pause i Toppserien frem til 7. august. Og trener Lein vil at jentene skal tenke minst mulig på fotball de nærmeste dagene.

– Spillerne har fått beskjed om å ta helt fri. I hvert fall frem til neste lørdag. Derfra har de fått et lite program. Så det er viktig at de kobler av fysisk og mentalt og gjør litt andre ting. Så skal de trene litt den neste uka. Første trening blir onsdag 28. juli, sier han.

– Jeg har ikke spilt så mange kamper som de andre, så jeg kommer noe uansett til å trene litt ekstra bare for å opprettholde det litt. Men jeg må også pleie hodet litt, og koble av, sier Kristine Leine.

Julie Blakstad søker mot fjellet i ferien.

Julie Blakstad har derimot planer om å ta trenerens beskjed på fullt alvor:

– Det blir å være med venner og familie. Gå litt i fjellet. Gjøre alt annet enn fotball og bare slappe av. Det blir veldig deilig. Det kommer jo en lang høst etter hvert også, så tror det blir nok av fotball og kamper da.

Publisert: