Derfor har TIL satt på håndbrekket: – Jeg vil ha kontroll

Etter drøye to uker i sjefsstolen gjorde klubbens nye daglige leder grep.

UTFORDRINGER: Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen (t.v.) og TILs nye daglig leder Kristian Høydal innkalte til pressemøte onsdag for å fortelle hvorfor de har utsatt samtlige kontraktsforhandlinger. Foto: Tobias Stein Eilertsen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den lange kontraktssagaen rundt midtstopperne Magnar Ødegaard og Simen Wangberg hadde en ny tvist.

Begge spillerne har flere ganger utsatt svarfrist til klubben, men denne gangen var det klubben som tok neste vending.

Onsdag ettermiddag kom en pressemelding inn om at alle kontraktsforhandlinger i klubben er blitt satt på is.

– Det blir slik til jeg føler at jeg har kontroll. Til det tallmaterialet som foreligger er godt nok, og der er jeg ikke nå, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal til iTromsø.

– Er det du som har satt ned foten?

– Det er jeg som er sjefen, så det er naturlig at det er jeg som setter ned foten, svarer Høydal.

 • Les mer om saken: Kontraktsstopp i TIL: – Vi har et behov for å ta et steg tilbake

– Trenger tid

Per dags dato er det ikke klart hvor lenge økonomien blir «frosset» i klubben.

– Til jeg har kontroll. Jeg har vært her i to uker, sier Høydal før han fortsetter.

– Kontroll er kanskje feil ord. Det er kanskje naturlig å ikke ha det etter to uker, men jeg trenger mer tid til å jobbe mer med tallene og se at ting henger i hop i henhold til neste sesong, sier Høydal.

Høydal svarer i ett ord på hvordan likviditeten i klubben er: «Krevende». Og et scenario kan være å måtte nedjustere lønnsbudsjettet for neste sesong.

– Hvis det hadde vært helt fullstendig skyfri himmel, hadde vi sannsynligvis ikke gjort det slik vi gjør nå. Det er ting jeg er usikker på som jeg må finne ut av, så jeg trenger litt tid.

Kunne signert i juni

Høydal mener en markant linje er veien å gå nå.

– Vi har skjøvet og skjøvet på å si ja til disse spillerne, så for å gjøre det enklere for oss selv, drar vi nå i håndbrekket. Så får vi ta det av igjen, når tiden er inne for det, sier Høydal.

Sportssjef Svein-Morten Johansen sier han har full forståelse for at klubben nå har tatt foten av gasspedalen for å signere nye kontrakter, selv om det aldri ville ha vært tilfellet i en ideell verden.

– Det mest interessante fra min side å snakke om er at vi har hatt dialogen med Magnar og Simen siden juni. Hadde vi landet det da, hadde de vært med videre. Nå har det gått veldig lang tid, så da får vi gjøre opp litt status for hvordan neste års stall skal se ut. Vi holder noen muligheter åpne. Vi har full forståelse fra meldinga fra Kristian (Høydal), så får vi se om det kan løse seg i framtida eller om vi må gjøre andre valg, sier Johansen.

FÅR GÅ? TIL har trukket tilbudet til kaptein Simen Wangberg. Her er sportssjef Svein-Morten Johansen i en kort samtale med trønderen onsdag ettermiddag. Foto: Tobias Stein Eilertsen

– Det er mer ryddig at vi sier stopp nå enn å skyve, skyve og skyve. Det ser ikke smart ut. Vi tar en pause, skyter Høydal inn.

Både Høydal og Johansen bekrefter at det er et risikospill som fort kan føre til at nevnte Ødegaard og Wangberg signerer for andre klubber.

– Vi ønsker ikke å sette klubben i en mer utsatt situasjon, samtidig som vi ønsker å gjøre spillerlogistikk så tidlig som mulig. Vi får være dynamisk og fremoverlent. Det er fullt mulig å gjøre gode grep over nyttår og inn mot vinduet. Det har vi gjort før, senest i år med Robert (Taylor) og Daniel (Berntsen). Det betyr at vi kanskje må jobbe enda hardere med å se på hvilke spillere som er tilgjengelig til ulike tider, sier sportssjefen.

TIL-ledelsen er imidlertid klar over en mulig konsekvens.

– Det er en kalkulert risiko, samtidig har vi hatt den risikoen lenge i og med at de har vært på utgående kontrakt, selv om vi har hatt dialog. De er begge to fortsatt aktuell, og begge er godt etablert i klubben. Samtidig har vi en liste med mange spillere vi har scoutet og sett på over tid nå, men det er noe med spillere vi kjenner veldig godt, sier Johansen.

– Det kan også skje at vi signerer de, det er ikke umulig det. Vi tar bare en pause, kommer det fra Høydal.

Verken Magnar Ødegaard eller Simen Wangberg, ønsket å si så mye om den nylig oppståtte usikkerheten rundt framtiden i Tromsø.

Publisert:
 1. Simen Wangberg
 2. Daniel Berntsen
 3. Fotball
 4. Tromsø IL
 5. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Det er Øystein Stangeland (51) fra Sola som er antatt omkommet på Kattfjordeidet

 2. Flere ansatte skal ha blitt smittet på jobb: – Svært alvorlig

 3. Stortinget sa ja - lyttet til alkoholopprør fra Rogaland

 4. Såpeglatte veier i distriktet: – Alt mannskap er ute

 5. Mange beinbrudd på glattå skaper trøbbel for SUS

 6. 18-åring skal ha blitt ranet med kniv i Stavanger