Ståle Solbakken kaster seg inn i innvandringsdebatten: – Jeg forstår ikke at politikerne gjør det

Den norske København-sjefen kommer med kraftig kritikk i sin bok «Løvehjerte».

Ståle Solbakken er lite begeistret for skandinavisk flyktningpolitikk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er danske Ekstra Bladet som siterer fra boken som er ført i pennen av deres egen journalist Peter Sloth.

I forordet til boken går Solbakken til angrep på flyktningpolitikken i både Danmark, Norge og Sverige.

– Et inhumant menneskesyn har bredt seg i flere partier. Politikerne vender det blinde øye til problemene. Jeg forstår ikke at de kan, skriver han i forordet til boken slik det blir sitert i Ekstra Bladet.

Les også

Solbakken og FCK elleve poeng etter erkerivalen etter tap i byderbyet

Gir bort overskuddet

Han synes det er trist at unge flyktninger ikke blir inkludert i idretten. Derfor har han bestemt seg for å donere hele overskuddet fra boken til en aksjon som heter Fritidspuljen. Dette er et tiltak for å gi unge flyktninger muligheter til å delta i idrett, organisert av Dansk Flyktningehjælp.

– Jeg er litt forundret og skuffet over at det er vanskelig å komme til makten i Norge, Sverige og Danmark dersom man ikke fører en restriktiv innvandrerpolitikk, sier han til dansk TV 2.

Les også

Solbakkens FCK til topps i sin Europa League-gruppe

Mer plass, mer hjerterom

De møtte ham denne uken sammen med to unge flyktninger fra Eritrea. Ungdommene har fått mulighet til å drive idrett gjennom Fritidspuljen. Et tiltak som mangler penger for tiden, og som nå får økonomisk drahjelp av den populære og noen ganger omstridte fotballtreneren fra Hamar.

– Jeg synes generelt at vi i Skandinavia har både plass og mer hjerterom og store muligheter til å hjelpe mer enn det vi gjør. Det er ikke en kritikk av Danmark spesielt, det er like mye i Norge et problem at vi ikke er gode nok til å integrere våre nye landsmenn, sier han til den danske TV-kanalen.

Generalsekretæren i Dansk Flyktningehjælp er begeistret for støtten fra Solbakken.

– Disse flyktningfamiliene har ikke råd til kontingent, fotballstøvler og det de ellers trenger for å få barn med i foreningslivet. Derfor er fritidspuljen så viktig. I fjor måtte vi si nei til 700 unger, sier Christian Friis Bach, generalsekretær i Dansk Flyktningehjælp.

Hvorfor han mislikes

Boken "Løvehjerte" ble lagt ut for salg i Danmark sist mandag. Den danske avisen Ekstra Bladet, som også er arbeidsgiver til forfatteren Peter Sloth, har brakt flere utdrag fra boken.

Det er en åpenhjertig FCK-trener som står frem og forteller om sitt forhold til fotballen, og han forteller om hvordan det er å være norsk fotballtrener for Danmarks største klubb.

– Jeg tror den fotballinteresserte danske befolkning er delt i to. De som liker meg, og de som ikke kan fordra meg. Det er ikke noe midt imellom. Det har jeg ikke noe problem med. De som misliker meg, gjør det av tre grunner. Jeg er arrogant, de synes det er dårlig at jeg ikke snakker dansk, og jeg representerer en plastklubb. Og så er det kanskje en fjerde ting, at jeg er sjef for en klubb som vinner det meste.

Aftenpodden Sport: Håper Northugs trener er mer smart enn dum

Publisert: