Tyskland mistet seieren i siste sekund

Tyskland var på vei til tre poeng mot Irland, men så dukket John O'Shea opp.

John O'Shea snøt Tyskland for seieren på overtid.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det vil seg ikke for Tyskland for tiden. Tirsdag så laget ut til å skulle kontrollere hjem tre poeng. Men i aller siste sekund, vel fire minutter på overtid, ga Sunderland-forsvarer O'Shea alt. I sin 100. landskamp kom han seg foran Mats Hummels i feltet og satte inn utligningen bak keeper Manuel Neuer.

– Tyskland hadde klart flest sjanser, men vi gir aldri opp. Vi håpet å få til noen kontringer, og jeg fikk den inn bak verdens beste keeper, sa han.

Dermed måtte Tyskland innse at det endte uten seier for annen kamp for rad, etter at laget tapte 0-2 mot Polen lørdag. Før den kampen var tyskerne ubeseiret i 33 kvalifiseringskamper på rad.

– Skuffet er vi alle. Irland hadde bare én sjanse og scoret på den. De siste minuttene spilte vi naivt, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw.

– Det var en vanskelig kamp, for Irland tettet igjen bakover med alle mann. På 1-0 burde vi kontrollert poengene inn.

– Hvilket sjokk?

Tirsdag sto det 0-0 helt fram til 71 minutter var spilt. Real Madrid-spiller Toni Kroos, som var toneangivende da laget ble verdensmester i sommer, fikk tid og rom til å sikte seg inn fra 20 meter. Muligheten utnyttet han på mest mulig vis da han sendte ballen lavt i nettet.

Flere av Tysklands nøkkelspillere fra VM-triumfen manglet. Philipp Lahm, Per Mertesacker og Miroslav Klose har gitt seg på landslaget. I tillegg er en rekke spillere skadd. Det ga muligheten til Antonio Rüdiger (Stuttgart) og Karim Bellarabi (Leverkusen) fra start, to spillere som hadde én og tre landskamper fra før.

Kroos ville ikke være med på at resultatet var et sjokk.

– Det må skje helt andre ting for at jeg skal bli sjokkert. Men unødvendig var det å gi fra oss poeng, sa han.

Polen på topp

I en annen kamp i gruppe D endte det 2-2 mellom Polen og Skottland. Krzysztof Maczynski sendte Polen i ledelsen tidlig hjemme i Warszawa. Mål av Shaun Maloney og Steven Naismith snudde oppgjøret, før Arkadiusz Milik reddet uavgjort etter 76 minutter.

Poenget betyr at Polen topper tabellen med samme poengsum som Irland, tre poeng foran Tyskland og Skottland.

For Georgia endte bortekampen mot Gibraltar som ventet med en grei seier. Nikoloz Gelashvili og Tornike Okriashvili ga laget en tidlig tomålsledelse. Etter pause scoret også Jaba Kankava, slik at det endte 0-3. Tyskland innledet kvalifiseringen som skyhøy favoritt til å vinne gruppen, men resultatene så langt tyder på at det kan bli en jevn og spennende kamp om EM-billettene. (©NTB)

Publisert: