Bjørgen og Hangeland ga Vind drømmekveld med trening, tips og selfies

— Det er dette idrett handler om.

Marit Bjørgen og Brede Hangeland fikk det travelt med å signere autografer og stille opp på bilder.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

GJØVIK (aftenposten.no): Først tok langrennsdronningen Bjørgen de unge skiløperne med på en utholdenhets— og spenstøkt. Så fikk klubbens unge fotballhåp en økt med Premier League-proffen Hangeland. Idretten, frivilligheten og samholdet sto i fokus. Akkurat det idrettsstjernene ønsket å fokusere på med sin kronikk i Aftenposten.) for en måned siden.

— Det er bursdag for oss å få Bjørgen og Hangeland hit, sier styreleder i Vind IL, Rune Sørmo, til Aftenposten.

Vind IL vant konkurransen om besøket i skarp konkurranse med mange lag med både ski- og fotballtilbud. Konkurransen ble utlyst i kjølvannet av kronikken Bjørgen og Hangeland skrev i Aftenposten for en måned siden. Der uttrykte de bekymring over utviklingen i idretten. Blant annet pekte de på egoisme og privatisering som en utfordring til det de selv mener idretten skal være tuftet på.

Reaksjonene var mange og debatten var opphetet. Bjørgen sier de ikke angrer på at de skrev. Meningene er de samme.

— Dette viser hvor viktig dette temaet er. Engasjementet var stort. Det viktige for meg med kronikken var å sette fokus på og hylle breddeidretten for den jobben den gjør for barn og unge. Det var ikke meningen å kritisere de private lagene, det ble litt feil mottatt. Men jeg står for det vi skrev, sier Bjørgen til Aftenposten.

Derfor vant Vind

- Hvorfor ble det Vind IL?

— De hadde en veldig god søknad, de har en stor gruppe innen både langrenn og fotball, de eier alle anlegg selv og ikke minst gjør de en fantastisk jobb - tuftet på frivillighet - for unge. De tilrettelegger for at alle skal kunne holde på med idrett lenge, sier Bjørgen.

At Vind IL er klubben til skipresident Erik Røste, og en klubb som også langrennssjef Åge Skinstad kjenner godt, ble ikke utslagsgivende, forsikrer Bjørgen.

— Hehe. Nei, det tenkte vi ikke på da vi kåret vinneren, det kan jeg love, ler Bjørgen.

— Jeg fikk en god bekreftelse på hvorfor Vind fortjente å vinne det da jeg kom inn her: et fantastisk anlegg, masse aktivitet, et hav og barn og unge og flomlys som lyser. Det er det fotball handler om. Det var i grunnen et nokså greit valg, sier Brede Hangeland.

- Kjekt at vi skapte debatt

Crystal Palace-spilleren kom rett fra Gardermoen, og var svært populær da han ble med Bjørgen ute på kunstgresset. For etter Bjørgens utholdenhets økt med spent- og intervalløvelser, var det Crystal-Palace-øvelser på kunstgressbanen. Reist i 2011 med tippemidler. En modell Bjørgen og Hangeland omfavner.

— Det er kjempebra at vår kronikk skapte så mange reaksjoner og engasjement. Det var det vi ønsket. Det var mange aktører som kom på banen. Jeg mener fremdeles det som står i kronikken er rett selv om det har vært forskjellige meninger om det.

Men det er dette idrett handler om. Det er kjekt å ha skapt debatt om noe så viktig som breddeidrett og frivillighet, sier Hangeland.

Les også

 1. - Budskapet deres har druknet i støyen

 2. Hangeland: «Det provoserer meg noe grenseløst»

 3. Kaggestads egen kortslutning

 4. - Jeg fikk en dårlig følelse da Northug-boka kom ut

 5. Kaggestad: - Bjørgen og Hangeland, dette har dere ikke skrevet selv

 6. Bjørgen svarer på Auklands kritikk

 7. Lett for deg å si, Marit Bjørgen

 8. Bjørgen og Hangeland går til angrep på egoisme og privatisering i idretten

 9. Kaggestads påstand provoserer Hangeland

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 2. Nå kan alt skje i Stavanger!

 3. Ekteparet vil at den nye butikken på Madla skal vekke gode barndomsminner

 4. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

 5. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 6. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger