Jarstein står mot Aserbajdsjan: - Må bare nyte det

Rune Almenning Jarstein nyter fotballtilværelsen på et av Tysklands beste lag — og som Norges nummer én.

Ørjan Håskjold Nyland (t.v.) og Rune Almenning Jarstein på trening på Ullevaal onsdag. Jarstein står etter alt å dømme på lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SANDVIKA (Aftenposten): Fotballivet smiler til 32-åringen fra Telemark. Som førstekeeper i Hertha Berlin, nummer to i Bundesliga bak Bayern München — og for Norge i VM-kvaliken, er det lite å klage på for Rune Almenning Jarstein.

Les også

Er dette Norges startellever mot Aserbajdsjan?

Rune A. Jarstein i aksjon for sitt Hertha Berlin mot Robert Lewandowski og Bayern München.

— Jeg er veldig priviligert og heldig som får oppleve det jeg gjør nå. Jeg setter veldig pris på det, og jobber hardt for at det skal fortsette å være sånn. Det er viktig å nyte det, det er en fin tid, sier Jarstein til Aftenposten.

Trives i Berlin

Han har vært Hertha Berlins foretrukne målvakt i et års tid, og ble valgt foran Ørjan Håskjold Nyland som Norges keeper da VM-kvaliken startet mot Tyskland for en drøy måned siden.

Med sin rutine og erfaring prøver Jarstein å suge til seg av opplevelser og inntrykk.

Les også

Mini mener Høgmo er ferdig etter kvaliken. Slik svarer landslagssjefen.

— Dette er jo guttedrømmen. Og jeg er blitt flinkere til å kose meg med det jeg er med på nå som jeg er bikket 30 år. Jeg koser meg med fotballen og med familien, vi trives veldig godt i Berlin.

Slik blir trolig laget

På landslagets trening på Ullevaal onsdag ble han drillet bakerst i det som lignet en startellever - som så slik ut: Rune Jarstein - Jonas Svensson, Even Hovland, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami - Pål André Helland, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Adama Diomande - Joshua King.

Les også

Kritikerne sier norsk fotball er akterutseilt. Dette vil sjefen gjøre med problemene.

— Jeg håper og tror jeg står mot Aserbajdsjan, det ser slik ut, kommenterer Jarstein økten.

Tatt nye steg

Mens hovedutfordreren på landslaget, Ørjan Håskjold Nyland, sliter i bunnen av Bundesliga med sitt Ingolstadt, kan Jarstein fokusere på prestasjoner og slipper mas om tap, baklengs og tabellposisjon.

Ørjan Håskjold Nyland og hans Ingolstadt sliter i bunn av tabellen.

— Mitt fokus er å gjøre det så godt som mulig på klubblaget, så får resten være opp til trenerne. Men jeg gleder meg til kampen på lørdag. Men det er klart at trygghet er viktig for en keeper. Og jeg merket i fjor, da jeg begynte å spille fast, at å trene med gode spillere, spille kamper mot gode lag foran 40.000-50.000 tilskuere, det gjorde at jeg tok nye steg. Jeg merket det på trening.Ørjan Håskjold Nyland har spilt 12 Bundesliga-kamper for sin klubb. Han er førstekeeper, men har ennå ikke vunnet en seriekamp. Ingolstadt ligger nest sist på tabellen, med ett poeng på seks kamper.

Skuffet og sint

— Jeg lar ikke det påvirke meg. Prestasjonene mine har vært ganske bra. Jeg tenker ikke så mye over det. Jeg prøver bare å prestere så godt som mulig og holde oss inne i kampene, det føler jeg at jeg har gjort, sier mannen med seks kamper forrige sesong, og de seks første i år. Pluss to cupkamper.

Les også

«Jeg tror at alle som er veldig mye i fokus, som er mye i media, synes det er noe dritt»

— Føler du at tabellposisjonen din på klubblaget som har gjort at du ikke fikk stå mot Tyskland?

— Det vet jeg ikke, det får de som tar ut laget svare for. Jeg føler jeg har gjort det bra for Norge.

- Blir du forbannet over å miste plassen eller ikke spille?

— Ja, man blir alltid skuffet og sint. Alle vil jo spille. Det vet de som tar ut laget. De velger som de gjør, og det går å respektere det. Det gir meg mer motivasjon til å trene mer og bevise at de tar feil. Men jeg skal selvsagt støtte Rune og resten av laget, sier Nyland.

Høgmo: - Gledelig for Rune

— Hvem hadde stått mot Aserbajdsjan om du hadde vært landslagssjef?

— Jeg tror det er bra at jeg ikke er landslagssjef, svarer 26-åringen og flirer.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo svarer som vanlig at laget offentliggjøres på kampdag når han får spørsmål om laguttak. Men:

— Det er gledelig at vi har to keepere i Bundesliga, og at vi har André Hansen tilbake fra skade. Rune gjorde en solid jobb og har vørt god for Hertha Berlin etter forrige kamp mot Tyskland. Det er gledelig for Rune at de er med helt i toppen, det er det ingen tvil om.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til Norges to VM-kvalikkamper:

Publisert: