Norsk landslagsspiller klar for verdens beste klubb - erstatter trolig Nora Mørk

Amanda Kurtovic (27) signerte for storklubben Györ.

Amanda Kurtovic (t.v) har vært annetvalg på landslaget bak Nora Mørk. I Györ skal hun antakelig erstatte landslagsvenninnen.
  • Anders Møllersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter Györ på sitt nettsted tirsdag.

Kurtovic, som for øyeblikket jobber med å komme tilbake fra en korsbåndskade hun pådro seg før EM, slutter seg til sitt nye lag fra sommeren av.

– Jeg er utrolig glad for å bli Györ-spiller. Vi trengte ingen introduksjon, da vi har spilt mot hverandre flere ganger. Det er utvilsomt en av verdens beste klubber, sier Kurtovic.

Les også

Dette sier de norske Györ-stjernene om Vipers: – Det kan fort bli «final four» på dem i år

Amanda Kurtovic røk korsbåndet i oppladningen til håndball-EM.

Landslagsspilleren har skrevet under en treårskontrakt med ungarerne. Hun kommer fra Bucuresti i Romania, hvor hun har vært siden 2015.

– Vi klarte å bli enige med en eksepsjonell spiller. Kurtovic passer perfekt inn i spillestilen vår, sier klubbpresident Csaba Bartha.

Kurtovic blir garantert lagvenninne med Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbø, Kari Brattset og Veronica Kristiansen, mens det er usikkert om hun skal spille sammen med Nora Mørk.

Les også

Nora Mørk: – Jeg kan ikke kommentere noen ting. Det er bare spekulasjoner foreløpig

Nora Mørk kan være på vei bort fra Györ.

Den meniskskadede håndballstjernen er på vei ut av treårskontrakten med Györ, og ifølge TV 2 skal hun være på vei bort fra de regjerende Champions League-mesterne.

– Jeg kan ikke kommentere noen ting. Det er bare spekulasjoner foreløpig. Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte noe som helst. Folk får prate som de vil og så kommer det en avklaring om en liten stund, sa Nora Mørk til Fædrelandsvennen i etterkant av oppgjøret mot Vipers Kristiansand i helgen.

Györ vant Champions League både i 2017 og i 2018.

Kurtovic har vært en viktig brikke i det norske håndballandslaget i flere år. Hun spilte i Larvik fra 2015 til 2017, før hun gikk til Bucuresti fra Romania.

Nettopp Bucuresti har vært nevnt som ny arbeidsgiver for Mørk, slik at landslagsvenninnene kan ende opp med å bytte klubb.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Amanda Kurtovic
  3. Nora Mørk

Mest lest akkurat nå

  1. Åpner kirken på Riska i kveld for at ungdommene skal få sørge sammen

  2. Klaveness-dele­gasjon nektet om­bord­stigning på fly til Qatar

  3. Se hvordan lynet beveger seg

  4. Kristoff slått i spurten – tok NM-sølv

  5. Rundt 200 på marke­ring i Bypar­ken i Stav­anger

  6. Trafikkulykke på E39 – kun materielle skader