Kowalczyk langer ut mot langrennstoppene: – En farse

Den polske legenden reagerer på flere endringer neste sesong.

SINT: Justyna Kowalczyk liker ikke at det er overvekt av renn i fristil kommende verdenscupsesong.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Justyna Kowalczyk offentliggjorde nylig at hun legger opp som verdenscupløper og blir assistenttrener på det polske skilandslaget. Det stopper ikke 35-åringen fra å ha sterke meninger om utviklingen i langrennssporten.

Kowalczyk går på sin Twitter-konto hardt ut mot FIS’ avgjørelser rundt løpsprogrammet for kommende langrennssesong, ifølge den polske kanalen TVP.

Av 30 individuelle verdenscupkonkurranser sesong, skal 12 gås i klassisk stil, melder FIS. I Tour de Ski, som avvikles mellom 29. desember og 6. januar, går kun to av syv konkurranser i klassisk stil.

Det er denne fordelingen som gjør at den polske langrennslegenden reagerer.

– En farse, som jeg heldigvis ikke trenger å delta i lenger, skriver hun på Twitter.

Var verdens beste

Kowalczyk, som i flere år kjempet direkte mot Marit Bjørgen om å være verdens beste langrennsløper på kvinnesiden, var aller best i klassisk stil.

Hun vant både verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski fire ganger mellom sesongene 2008/09 og 2012/13. I mesterskap kan hun blant annet vise til to OL-gull og to VM-titler.

Les også

Nå blir Justyna Kowalczyk landslagstrener

Kowalczyk, som hadde en nedadgående kurve de siste sesongene av karrièren, skal ikke gå individuelle renn i verdenscupen kommende sesong. Hun utelukker imidlertid ikke å stille i stafett for Polen eller i langløpskonkurranser.

Les også

Klæbo kan juble: FIS-toppene beholder favorittøvelsen hans

Endringer

På den nylig avsluttede FIS-kongressen i Hellas, hvor Trondheim ble vraket som VM-by i 2023, ble flere endringer i verdenscupprogrammet diskutert.

En pågående diskusjon har vært om man skal fortsette med klassisk sprint og skiathlon. Langrennskomiteen i FIS valgte å beholde begge.

Les også

FIS-styret stoppet hastevedtak om å endre herrestafetten

Vedtaket om å gjøre herrestafetten kortere i verdenscup og VM gikk ikke gjennom. FIS-styret har bedt om at saken skal tas opp på nytt til høsten.

Kommende sesongs høydepunkt i langrennssesongen er ski-VM i Seefeld fra 19. februar til og med 3. mars.

Publisert: