Her er Sander Sagosens oppskrift på seier

Ungarn står i veien for en historisk medaljemulighet for håndballgutta. Sander Sagosen har planen klar for å ta magyarene.

Sander Sagosen og Norge møter Ungarn i kvartfinalen. Foto: NTB scanpix

  • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ALBERTVILLE: Sjetteplass i VM 1958 er Norges beste i et VM. Tirsdag kveld kan et nytt kapittel være skrevet. Med seier over Ungarn er Norge klare for semifinale i Paris fredag kveld. Med andre ord, minst fjerdeplass og i beste fall en historisk medalje.

– Vi skal springe dem i senk, lyder oppskriften fra Sander Sagosen, som er forberedt på at det kommer til å smelle litt.

– Ungarerne er svære karer som pleier å gi litt juling, men vi skal vel greie å gi litt også. Det viktigste blir imidlertid å spille lurt, sier Sagosen som blir en nøkkelmann for Norge.

Bare Kristian Bjørnsen har scoret mer enn Sagosen, men på assistlisten troner trønderen suverent på toppen med 31 målgivende. Det er 13 mer enn vår neste beste, Kent Robin Tønnesen. Faktisk ligger Aalborg-spilleren på annenplass i hele VM på den statistikken.

Les også

Følg kampen direkte her

Verdensmesterskryt til Norge

Alle hadde regnet med at Danmark ville bli motstander i kvartfinalen, men for sikkerhets skyld hadde trener Christian Berge også gjort klart noen klipp med Ungarn. Det sparte ham for en del tid etter at ungarerne sensasjonelt slo OL-vinner Danmark 27–25.

– Ungarn har fysikk og rutine og en god playmaker i Mate Lekai. Vi møter en god miks av tyngde og teknikk. Men først og fremst skal vi være oss selv, få ungarerne slitne og få dem til å ta feil valg, sier Berge.

I den daglige bulletinen fra arrangøren vanker det skryt til Norge fra en av de franske verdensmesterne fra 1995, Phillippe Gardent.

– Norge er der hvor de hører hjemme når vi ser hva de ar gjort de siste årene. De er i ferd med å modnes som et lag, mens de før var en overraskelse. Nå er de et lag som bekrefter sitt høye nivå. Det er et lag det er en fornøyelse å se. Jeg syns de var gode mot Frankrike.

I motsetning til de iranske dommerne.

Kvartfinalene tirsdag

Kl. 17.00: Norge-Ungarn, Albertville

Kl. 19.00: Frankrike-Kroatia, Lille

Kl. 20.45: Spania-Kroatia, Montpellier

Kl. 20.45: Slovenia-Qatar, Paris

Les også

  1. Følg kampen direkte her

Publisert:
  1. Håndball
  2. Håndball-VM

Mest lest akkurat nå

  1. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

  2. Ønsker å leie ut til Ostehuset-lignende virksomhet

  3. Mange sentrale politikere ble brått inhabile

  4. Braut Haaland slo Mbappé-rekord etter ny Champions League-dobbel

  5. Ostehuset sentrum stenger dørene - 16 mister jobben

  6. Ville ha cruiseskipene bort fra Indre Vågen innen 2023. Slik blir det ikke