Kane tilbake med mål mot erkerival Arsenal: - Deilig å score foran bortefansen

Harry Kane reddet Tottenham-poeng i dramatisk London-derby.

Harry Kane er tilbake.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Arsenal-Tottenham 1-1

I et heftig Nord-London-derby, som til tider hadde enorm intensitet og tempo, endte det uavgjort.

Kevin Wimmer var uheldig og headet ballen i eget mål like før pause. Etter hvilen fikk Harry Kane muligheten fra straffemerket etter at Moussa Dembele ble felt. Kane satte ballen enkelt i mål til 1-1. Det ble også sluttresultatet.

— En dramatisk kamp. Begge lagene er nok greit fornøyd med ett poeng, mente Brede Hangeland etter kampen.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg har scoret noen mål mot Arsenal, og det blir deiligere for hver gang. Spesielt foran bortefansen, sier Harry Kane ifølge Tottenhams twitter-konto.

Tottenham kunne glede seg over at Harry Kane var tilbake og klar til dyst etter mange ukers skadefravær. Dele Alli fikk seg en trøkk på trening fredag, og ble tvunget til å stå over. Mauricio Pochettino gjorde endringer, og valgte å stille med en treer bak bestående av Eric Dier, Jan Verthongen og Kevin Wimmer.

Arsenal hadde ikke tapt i Premier League siden starten av september, og visste at seier i Nord-London-derbyet ville gi tabelltopp før resten av søndagskampene.

Les også

Reagerer på Mourinhos vraking av Schweinsteiger: - De behandler ham som en spedalsk

Høy intensitet

Men det var Tottenham som fikk den beste starten. Gjestene hadde ballen mest, og klarte å sette opp Danny Rose og Heun-Min Son på venstrekanten, som skapte noen farligheter tidlig.

Til tross for tidlig kampstart var det høy intensitet fra første spark. Visste du ikke hva du skulle gjøre med ballen før du fikk den, kunne du bare glemme å beholde den. Her var det ingen hvile å få, uten at det ble en stygg kamp.

Harry Kane fikk kampens første sjanse. Engelskmannen prøvde å styre et innlegg i mål, men headingen gikk en liten meter til side for Arsenal-målet.

Arsenal tok mer over etter hvert, og Tottenham fikk de siste 20 minuttene slite med et Arsenal-lag som fikk mye til å sitte i det offensive spillet. Francis Coquelin var toneangivende og dekket store rom, mens Mesut Özil og Theo Walcott begge skapte trøbbel for de i hvite drakter.

Les også

Storklubbens drakter denne helgen har en helt spesiell historie

Selvmål

Spesielt Wimmer fikk slite med tempoet til de hurtige angrepsspillerne til Arsenal. Alex Iwobi fikk en kjempesjanse etter halvtimen, men leverte en svak avslutning. Noen minutter senere dunket Walcott kula i stolpen.

— Synes ikke Kevin Wimmer funker i midten av den bakre treeren. Han sliter med farten til Arsenal, for å si det mildt, meldte ESPNs skribent Miguel Delaney.

Kevin Wimmer måtte se at han headet ballen i eget nett.

Noen minutter senere smalt det.Et flott slått korridorfriskpark fra Mesut Özil skapte trøbbel for Wimmer. Han satte hodet på ballen, og headingen av utakbar for egen keeper. 1-0 til Arsenal, men flere av hjemmelagets spillere var i offside. Spørsmålet var om de var delaktig i spillet eller påvirket motstander.

Nei, mente Mark Clattenburg.

Straffescoring

— En intens kamp, hvor det har gått fort med begge lag. Men Arsenal leder fortjent til pause, mente Steffen Iversen i TV 2-studio.

Det skulle ta fem minutter av andre omgang før det eksploderte i bortesvingen.

Moussa Dembele hadde vært en av de bedre spillerne hos bortelaget i første omgang, og nå kjørte han slalom mellom Arsenal-spillerne. På vei langs med 16-meteren ble han felt av Laurent Koscielny. Dommer Mark Clattenburg pekte på straffemerket. En straffe TV 2s Brede Hangeland kalte billig.

Ekspertene i TV 2-studio var uenige, og mente den var soleklar.

Harry Kane var sikker fra merket. 1-1, og Tottenham hadde fått sin storscorer tilbake.

Harry Kane satte ballen i mål fra elleve meter.

Tottenham så mye giftigere ut nå. Der Arsenal hadde virket som laget med mest brodd i angrepsspillet i første omgang, var Tottenham svært nære å ta ledelsen på Emirates etter Kanes scoring. Først ved Eriksen, deretter ved Kane igjen som på bakerste stolpe kun ble hindret av en god Nacho Monreal.Arsenal var heller ikke ufarlige. Det hele bølget frem og tilbake, og til tider ble det en svært undeholdende kamp mellom to lag som hater å tape for hverandre.

Eriksen i stolpen

Wenger gjorde grep halvveis inn i omgangen. Aaron Ramsey og Olivier Giroud ble satt inn for å jage seiersmålet. Hos Tottenham måtte Harry Kane vike plass for Vincent Janssen med 20 minutter igjen.

Det hele døde litt. Stemningen på Emirates falt mange hakk, og det ble ikke skikkelig liv før bortefansen reiste seg og trodde Christian Eriksen hadde sendt Tottenham i ledelsen sju minutter før klokka passerte 90 minutter spilte. Frisparket gikk gjennom hele feltet og traff stolpen.

Giroud fikk en god sjanse, men headingen var av det svakere slaget.

Det ble aldri noen skikkelig sluttspurt. Dermed er Chelsea alene på tabelltopp før Liverpool spiller søndag. Arsenal er på samme poengsum som Manchester City.

Publisert: