«Skal Viking selge nå i vinter må det være snakk om saftige summer»

BLOGG: Beholder vi alle spillerne, eller mister vi to profiler?

Publisert: Publisert:

Suleiman Abdullahi kobles til tyske St. Pauli. Foto: Tommy Ellingsen

 • Hp Jørgensen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De heteste ryktene har handlet om Suleiman Abdullahi. Viking har vært i samtale med en tysk klubb om den unge kraftspissen. Noen rykter har sagt at det er St. Pauli som er den tyske klubben, men ingenting er bekreftet.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Heldigvis ser det ut til at Abdullahi selv tar overgangspratet med stor ro. Han blir gjerne i Viking litt til. Det finnes dessverre mange tilfeller der spillere havner på kant med klubben sin når utenlandske lag banker på døra med euro i sekken.

Les også

Brikkene faller på plass

Ingenting er sikkert i fotballen, men jeg føler meg trygg på at Viking vil tjene på å ha is i magen. Mye tyder på at Abdullahi har tatt nye steg i vinter. Knaller Abdullahi inn 10 mål fram til sommeren kan Viking få enda mer penger for spilleren. I tillegg har han bidratt til å skyte Viking mot toppen av tabellen.

Les også

Vikings prøvespiller: - Jeg er en ledertype

Skal Viking selge nå i vinter må det være snakk om saftige summer. I tillegg til en frisk prosent ved videresalg. Det er kanskje det aller viktigste.

Mange har hatt et forsinket julegaveønske om at AJ Soares skulle forlenge kontrakten med Viking. Den drømmen kan vi nå skrinlegge. Amerikaneren vil videre eller hjem til USA. Det betyr at Viking må selge Soares nå skal de få litt penger for spilleren.

I og med at vi allerede har mistet kaptein Sigurdsson er jeg skeptisk til å miste partneren i midtforsvaret også. Vi har alternativer, men jeg vil foretrekke Soares fram til sommeren fremfor noen småpenger nå. Da har klubben bedre tid på seg til å finne en erstatter. Kanskje har vi allerede disse spillerne i stallen, kanskje har vi en erstatter i prøvespiller Walker Zimmerman? Den unge amerikanske midtstopperen skal trene med Viking fremover. I Aftenbladet kan han fortelle at han er en ledertype, men det selvbildet har vel strengt tatt alle amerikanere?

Les også

Burchnall tilbudt ny kontrakt

I tillegg til Zimmerman nærmere det seg vel en avgjørelse når det gjelder våre nigerianske prøvespillere. Hassan Sale er den som har vist det mest stabile nivået. En enorm løpskraft på midtbanen og en spennende type. Udoh har vel både ”wow” og ”oisann”-faktoren, men spennende er han.

Jeg skjønner ikke helt hvordan Viking skal få plass til alle prøvespillerne så lenge utlendingskvoten er smekkfull. Det vil selvsagt endre seg hvis både Soares og Abdullahi forsvinner denne uken. Jeg håper egentlig at de blir. Så får den fulle utlendingskvoten bli vårt neste problem.

Hva mener du? Håper du på salg eller håper du de blir?

Publisert:

Les også

 1. Snart kommer Abdullahi-avklaringen

 2. Amerikaner prøvespiller hos Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 2. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 3. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 4. Pizzabakerens hemmelighet

 5. – De kaller det tidenes funn i Norge

 6. FULL OVERSIKT: 5 døde, 628 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

 1. Eliteserien