- Mourinho enig med Manchester United om managerjobben

Norsk supporterleder tror José Mourinho vil være et populært valg som Manchester United-manager.

Spansk avis melder at José Mourinho tar over etter Louis van Gaal.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

José Mourinho blir Manchester Uniteds neste manager, skal vi tro rapporter fra Spania.

Den vanligvis troverdige avisen El Confidencial skriver at de har fått vite «fra godt plasserte kilder i Portugal» at Mourinho er kommet til enighet med United om managerjobben.

Gjenforening med Guardiola?

Ifølge den spanske avisen er den eneste tvilen nå om han tar over i sommer eller allerede før sesongslutt. Også italienske medier har rapportert at Mourinho er i samtaler med United.

— Supporterklubben vet ikke mer enn det som står i nyhetene i dag, men det er åpenbart at ryktene har eskalert i omfang de siste dagene. Klubben har heller ikke avkreftet ryktene. Dagens situasjon hvor verken klubben eller Van Gaal er tydelig om fremtiden er uheldig. Fansen forventer en avklaring, sier Bård Skaar Viken, leder av Uniteds norske supporterklubb.

Han tror Mourinho vil være et populært valg.

-Mourinho er en av verdens beste managere, så det er naturlig at han kobles til United når kritikken mot Van Gaal er så omfattende som den er. Jeg tror Mourinho vil være et populært valg blant fansen. Samtidig vil fansen forvente at han spiller en mer offensiv fotball enn han er kjent for og at han oppfører seg langt bedre utenfor banen enn tidligere, sier Bård Skaar Viken.

Les også

Bekreftet: Guardiola tar over Manchester City til sommeren

El Confidencial skriver at en mulig «gjenforening» med Mourinho fikk Pep Guardiola til å tenke seg om to ganger før han til slutt takket ja til å bli Manchester Citys manager. Mourinho og Guardiola hadde flere feider da de ledet Real Madrid og Barcelona.

Kontroversiell

Mourinho har vært ledig på markedet siden han ble sparket i Chelsea i desember. Allerede da ble han koblet til Manchester United ettersom Louis van Gaal virket å sitte svært utrygt. Van Gaal er fortsatt under hardt press, og det er ingen stor overraskelse om han ikke fortsetter ut over inneværende sesong.

Uniteds ledelse har tidligere vært skeptisk til Mourinhos kontroversielle stil, men ønsket om igjen å bli en klubb å regne med i toppen kan ha gjort at de nå føler at de må ta sjansen på portugiseren.

Publisert: