Solskjærs drømmestart fortsetter – tangerte Premier League-rekord med ny triumf

Manchester United slapp med skrekken da Brighton reduserte. Dermed har Ole Gunnar Solskjær fortsatt ikke avgitt poeng som United-manager.

Manchester United-fansen er blitt vant til å se dette synet: Ole Gunnar Solskjær som jubler for seier.
 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Manchester United-Brighton 2–1

OLD TRAFFORD: Seier, seier, seier, seier, seier, seier, seier.

Nordmannens imponerende rekker med triumfer i fortsetter. Lørdag sikret Solskjærs arsenal av fantastisk angrepstalent tre nye poeng og nok en rekord for vikartreneren.

Les også

Publikum lo av Pogba, men Solskjær tok stjernen i forsvar

Les også

Liverpool snudde til seier i ellevill målfest

Les også

Arsenals derbyseier gir full spenning om Champions League-plass

Med seieren over Brighton er han den tredje manageren i Premier League-æraen med triumf i de seks første ligakampene i en klubb. Dermed er han i fornemt selskap med de to eneste som har klart det samme tidligere: Chelseas Carlo Ancelotti i 2009 og Manchester Citys Pep Guardiola i 2016.

– Jeg kan ikke klage, kan jeg? Vi smiler, og dette er en av tingene jeg vil huske resten av livet. Det er klasse å være her, sa Solskjær til Sky Sports lørdagens kamp.

– Spillerne kan være stolte av formen og det momentum de har bygget opp. Kanskje er det noe jeg ser tilbake på om 10-15 år, men nå bryr jeg meg ikke noe om det. Det føles naturligvis bra å være en del av et lag som vinner så mye og hvor selvtilliten vokser hele tiden, sier Solskjær etter seieren.

Seieren satt imidlertid langt inne, for da det gjensto 18 minutter reduserte Brighton.

– Vi gjorde det mer vanskelig enn det burde være de siste 20 minuttene. Vi spilte bra inntil da og burde scoret i starten av annen omgang, vurderte Solskjær.

Roser Rashford

45-åringen fra Kristiansund var full av godord om Marcus Rashford etter kampen. Han spilte sin kamp nummer 150 for rødtrøyene. Han har scoret fem mål siden Solskjær tok over på Old Trafford.

– Marcus Rashford har vært toppklasse. Du starter med arbeidskapasitet. Han har det, jobber som ingen andre og holder på ballen. Han har nå roet seg ned foran mål, blitt trygg og trener hele tiden. Nå har han selvtillit, sa Solskjær.

Men selv om laget har en lang seiersrekke, er han klar på at de har mye å bedre i spillet sitt.

– Jeg tror aldri du kan bli rolig på Old Trafford, vi må alltid prøve å bli bedre. Vi vet at vi kan bli bedre enn vi var i dag. Vi spilte godt til tider, men vi har mye vi kan forbedre. Vi må spille bedre med ballen, og være flinkere til å forsvare oss, sier han til Premier Leagues tv-kanal.

Ole Gunnar Solskjær smilte bredt før kampen. Det kunne han også gjøre etterpå.

I Busbys ånd

Før kampen ble det markert med ett minutts applaus at det søndag er 25 år siden Sir Matt Busby gikk bort.

Manageren fra 1945 til 1969 vant ligaen fem ganger og europacupen i 1968. Busby Babes ble kjælenavnet på laget med lokale spillere som vant ligaen med en snittalder på 21 og 22 år.

Skotten la fundamentet for det moderne United, og det å gi unge spillere sjansen til å uttrykke seg gjennom offensiv fotball har siden vært The United Way.

Oliver Kay i The Times skrev fredag at Solskjær har fått Busbys ånd tilbake til klubben. Den anerkjente skribenten pekte på måten nordmannens lag spiller etter de samme prinsippene som legenden.

Nettopp Busby hadde klubbrekorden med å vinne de fem første kampene som manager, nå står Solskjær på syv (cupen inkludert).

Les også

Fikk du med deg denne? På ett viktig område ligger Manchester United langt bak Liverpool og City

Paul Pogba så ut til å mene det er det mest naturlige i hele verden at han sendte Manchester United i ledelsen.

Pogba ordnet ledelse

Spesielt Uniteds angrepsspillere har slått ut i full blomst siden José Mourinho fikk sparken før jul. De 20 første minuttene var en stillingskrig hvor hjemmelaget ikke klarte å bryte ned Brightons forsvar.

Da de først gjorde det, kom sjansene på løpende bånd. Marcus Rashford fikk et skudd fra ti meter blokkert, før Paul Pogba like etter prøvde seg på et frekt brassespark i god posisjon.

Det tok imidlertid ikke langt tid før franskmannen ordnet ledelsen helt på egen hånd, da han skaffet et straffespark som han selv satte i mål. Det sedvanlige tilløpet, hvor verdensmesteren tripper frem mot ballen med små museskritt, ble møtt med latter fra publikum. Fansen slo imidlertid om til jubel da han dunket inn sitt femte mål under Solskjær.

Les også

Solskjær ble konfrontert med Mourinho-uttalelse. Dette svarte han.

Marcus Rashford har blomstret med Ole Gunnar Solskjær som sjef.

Slapp med skrekken

En annen som virkelig har blomstret under det nye regimet, er Rashford. To minutter før pause lurte han sin oppasser på usedvanlig frekt vis, og avslutningen holdt minst like høy klasse. Også for 21-åringen var det hans femte under Solskjær.

Nordmannen advarte spillerne før kampen mot å bli for tilfredse etter en måned med bare seire. Bekymringen så lenge ut til å være unødvendig.

I starten av den andre omgangen rullet de røde opp den ene gode muligheten etter den andre. Da det gjensto 18 minutter tillot imidlertid et noe passivt United-forsvar at Davy Pröpper slo ballen inn fra venstresiden.

Pascal Groß fikk rom til å ta den ned på brystkassen, og med den andre berøringen banket han ballen i mål via tverrliggeren.

Manchester United slapp imidlertid med skrekken, for til tross for et par greie forsøk klarte ikke Brighton å score flere.

Fredag kveld venter Arsenal på bortebane i FA cupens fjerde runde for United. Kamp nummer åtte blir en av de vanskeligste så langt for Solskjær.

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær

Mest lest akkurat nå

 1. Kø på Motorveien etter trafikkuhell

 2. Utslitte turister trenger hjelp ned fra fjellet

 3. Nå er det slutt for «oljemesså»

 4. Jonas Gahr Støre mener at folk flest ikke forstår strømkrisa. Han har litt rett i det

 5. Denne tabellen er dårlig nytt for fotballen i Rogaland

 6. Fem rekkehus totalskadd