Vikings prøvespiller: - Jeg er en ledertype

Den amerikanske midtstopperen Walker Zimmerman gjennomførte i dag sin første treningsøkt med de mørkeblå.

Publisert: Publisert:

- LEDERTYPE: Walker Zimmerman tok tak i de bakre rekker på sin første Viking-trening torsdag. Foto: Daniel Ulloa

 • Mats Haugland
 • Daniel Ulloa
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Walker Zimmerman fra USA skal trene med Viking de ti neste dagene. 22-åringen spilte i fjorårets sesong for Dallas FC i MLS, og var fornøyd med hvordan treningsopplegget var den første dagen.

— Veldig bra. Det var en kort treningsøkt, men en veldig intens trening. Det er veldig godt å komme tilbake til en organisert trening igjen, dette er faktisk min første etter sesongen i fjor. Jeg synes at de første timene med klubben har vært veldig positive, og jeg var veldig komfortabel med guttene, sier amerikaneren til Aftenbladet.

Les også

Burchnall tilbudt ny kontrakt

Zimmerman erstatter Soares?

Midtstopper og landsmann Anthony Soares har en kontrakt som utløper til sommeren. Dette er altså Vikings siste sjanse til å få noen kroner for amerikaneren. Begge amerikanerne er representert av det samme agentselskapet. Zimmerman på sin side har ikke noe i mot å erstatte sin landsmann.

— Det kan jo potensielt skje, men først må jeg jo gjøre det bra på dette prøvespillet. Jeg må sette meg ned og tenke på om dette er et riktig steg å ta, så må jeg jo også bli enige med klubben om en avtale. Vi er fortsatt veldig tidlig i prosessen, legger han til.

Les også

Snart kommer Abdullahi-avklaringen

Vinnerskalle

Den relativt unge amerikaneren beskriver seg selv som en ledertype.

— Jeg er en fysisk spiller, men en fair spiller. Jeg er også en ledertype bak, noe som kan passe godt inn i dette unge mannskapet Viking har. Så må jeg få legge til at jeg har en veldig vinnermentalitet.

Kjell Jonevret synes Zimmerman klarte seg greit på gårsdagens trening, men mener amerikaneren trenger tid på å få vise seg frem.

— Jeg synes han klarte seg bra, han hadde noen gode og noen mindre gode innvolveringer. Vi må også huske på at han har en lang reise i beina, så vi skal få gi han litt mer tid, sier Jonevret.

Les også

NFF vraker omstridte endringer i eliteserien

Kontrakten som kan forandre livet

To andre som også spiller for kontrakt, er de nigerianske prøvespillerne Aniekpeno Udoh (19) og Usman Sani Hassan Sale (20). De to har nå hatt et par uker på å vise Viking-ledelsen at de fortjener en kontrakt med klubben.

PÅ PRØVE: Aniekpeno Udoh mener en Viking-kontrakt kan forandre livet hans. Foto: Daniel Ulloa

Og kontrakten kan bety mye for prøvespillerne. I Norge venter en mer profesjonell hverdag, høyere lønninger og et bedre utstillingsvindu til klubber i større ligaer i Europa. En avtale med Viking vil med andre ord gi begge en sjanse de ikke kan si nei til.— En kontrakt kan forandre livet mitt for både meg og familien min. Viking kan sette fart på karrieren min, og kan hjelpe meg til å nå et høyere nivå, sier 20 år gamle Sale.

— Jeg ville blitt veldig glad om jeg fikk kontrakt, for jeg vil hjelpe laget å vinne trofeer. En kontrakt vil endre livet mitt, legger Udoh til.

Avklaring neste uke

Tirsdag denne uken hadde Viking en internkamp på 3x20 minutt, hvor Udoh scoret to mål og Sale fikk vist seg godt fram på midtbanen. Nå har Viking-trener Kjell Jonevret fått tid til å danne seg et mer helhetlig inntrykk av nigerianerne.

— Det er ingen tvil om at begge er bra fotballspillere. De er herlige, positive og offensive. Vi får se hva som skjer med dem, men det er gøy å ha dem her, sier Jonevret.

— Vi har fått beskjed om at vi skal få svar i neste uke, sier Udoh og Sale til Aftenbladet.

Alle tre prøvespillerne kommer etter alle solemerker til å spille treningskampen mot Vidar fredag 29. januar, og denne kampen kan bli avgjørende for om spillerne får kontrakt eller ei.

Publisert:

Les også

 1. Amerikaner prøvespiller hos Viking

 2. Vikings prøvespiller ble tomålsscorer

 3. Floppet i Viking: Nå er han ferdig i klubben

Eliteserien

SVUTMP
5Vålerenga199552926332
6Kristiansund1987439281131
7Viking198473636028
8Stabæk196762528-325
9Sarpsborg 08197392125-424
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger først ute med nasjonal bestillingsløsning for koronatesting

 2. Alle partene i busskonflikten møter hos Riksmekleren onsdag

 3. Risa-bil begravd i eksplosjon i vindkraftanlegg

 4. Motorstopp på motorveien - noe kø

 5. Ansatt ved intensivavdelingen smittet - smittekilden er usikker

 6. FHI: Stor sjanse for Rogaland blir rødt

 1. Eliteserien
 2. Viking FK