Falla er regjerende mester, men gir favorittstempelet til svensk konkurrent

Maiken Caspersen Falla mener hun kun er en utfordrer til sprintgullet.

UTFORDRER: Hun er regjerende olympisk mester, men advarer mot å tro at det bare er å hente hjem gull nummer to. Maiken Caspersen Falla sier hun vil være fornøyd hvis hun vinner medalje. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

 • Anne-Marit Dahl
  Anne-Marit Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Stina Nilsson er favoritten. Hun har vært sterk inn i mot OL. Jeg er en utfordrer, mener Maiken Caspersen Falla (27).

Hun er regjerende olympisk mester og verdensmester på sprint og leder sprintcupen, men viser til at Nilsson kommer til OL med sterke resultater i forkant. Det svenske håpet vant den siste verdenscupen i Planica 20. januar.

Gir trygghet

– Det er en trygghet for meg å vite at det ikke er umulig å bli olympisk mester. Men det er ikke bare å hente et OL-gull. De ter viktig å gjøre alt rett. Jeg er i angrepsposisjon og vil fighte, sier Caspersen Falla.

Les også

Bare en av fire norske OL-medaljer de siste 38 årene er tatt av kvinner: – Jenter må være bedre til å heie på hverandre

FAVORITT: Maiken Caspersen Falla gir svenske Stina Nilsson favorittstempelet foran tirsdagens OL-sprint. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hun ser for seg en tøff sprint og tror amerikanske Sadie Bjørnsen og finske Krista Parmakoski også må regnes blant favorittene.

– Det er sjelden vi har sett en så lang motbakke i verdenscupen. Jeg tror nok vi vil se flere slitne jenter utover i semifinalen og finalen. Kapasitet og hurtighet blir viktig, mener 27-åringen.

Les også

Sprinttreneren ga klar beskjed til Klæbo: - Tror han bruker det som en boost

Egen precamp hjemme

Hun har ladet opp i fred og ro hjemme på Lillehammer og håper hun er i bedre form nå, enn da hun vant sprinten på hjemmebane 2. desember.

– Jeg har hatt min egen lille precamp hjemme. Her i Pyeongchang har de siste dagene handlet om å komme i døgnrytmen og finne overskudd, sier Maiken Caspersen Falla.

Glad for Bjørgen-nei

Med seg på det norske sprintlaget har hun Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og OL-debutant Kathrine Harsem. Marit Bjørgen valgte å stå over distansen.

Les også

Bjørgen bekreftet den kryptiske meldingen etter OL-sølvet

SPRINTDUO: Kathrine Harsem og Maiken Caspersen Falla utgjør det norske sprintlaget i OL sammen med Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg er glad for at hun står over og tror det var en fornuftig avgjørelse av henne. Jeg har forberedt meg på å gå og tenkte «yes» da jeg fikk beskjeden, sier Harsem som en fjerdeplass fra Seefeld 27. januar som sin beste verdenscupplassering.

Publisert:
 1. Maiken Caspersen Falla
 2. OL
 3. Kathrine Harsem
 4. Heidi Weng
 5. Marit Bjørgen

Mest lest akkurat nå

 1. Jente (17) ble sexfilmet i skjul. Så ble videoen delt på Snapchat: – Jeg har vært mye lei meg

 2. Smitte på Smiodden skole

 3. Akkurat nå disku­terer eksper­tene Norges koro­naregler. Spesielt på to områder kan det bli endringer

 4. Ble bedt om å jukse i korona-søknad

 5. To båter har gått ned på islagt fjord på Høle

 6. – En flytting vil svekke flysikkerheten i redningsaksjoner