Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!

Fredrik Gulbrandsen ble matchvinner på overtid for Molde da romsdalingene vant 1-0 mot fylkesrival Aalesund.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Innbytter Fredrik Gulbrandsen headet inn to minutter på overtid og gjorde at Molde slo Aalesund hjemme i eliteserien for ellevte år på rad.

Seieren satt langt inne, men var grei nok.

Molde kunne juble til slutt.

Molde hadde fleste sjanser, var klart best før pause og burde ha avgjort da. I 2. omgang var det langt mer jevnspilt. Sist gang AaFK slo Molde i Molde var for 13 år siden da Øyvind Gjerde ble matchvinner på et brassespark.Fredrik Gulbrandsen startet på benken, men fikk lov til å være med de siste 15 minuttene. Med sitt første spark på ballen dro han til med et volleyspark inne i straffefeltet, men skuddet gikk rett i klypene på Aalesunds-keeper Andreas Lie.

På overtid var den tidligere Lillestrøm-spilleren mer giftig. Gulbrandsen dunket innlegget fra Fredrik Aursnes rett i kassa bak AaFK-keeper Andreas Lie.

– Fantastisk deilig! Jeg har vært ute med skade i en to-tre uker, så dette gjorde veldig bra. Jeg er ikke den beste hodespilleren, men dette gikk fint, sa Gulbrandsen til TV 2. – Dette betyr mye for både laget og hele byen. Deilig at vi kom tilbake etter den svake kampen mot Sarpsborg, sa Gulbrandsen.

Slutt

AaFK har en bra kamprekke den siste tiden. Det ble 0-0 på Åråsen for én og en halv uke siden, deretter ble det 6-0 mot Tromsø. Innimellom er det også blitt seier i cupen mot Herd. I de nevnte kampene har også Aalesund spilt uten suspenderte John Arne Riise. Riise er aktuell igjen til neste seriekamp hjemme mot Sogndal 8. mai.

Mot Molde lyktes laget ikke.

– Utrolig surt å slippe inn et slikt mål på overtid. Dette svir skikkelig, sa Aalesunds kaptein Bjørn Helge Riise.

– Dette er utrolig tungt etter den innsatsen som vi la ned i kampen, mente Aalesunds trener Trond Fredriksen.

Skader

Molde måtte klare seg uten skadde spillere som Mattias Moström, Mushaga Bakenga, Thomas Amang og ikke minst veteranen Eidur Gudjohnsen. Islendingen har vært viktig for moldenserne i oppspillsfasen så langt denne sesongen, men denne gangen kunne ikke 37-åringen bidra.

Moldes tre poeng putter dem opp til 2.-plass med bare poenget opp til Rosenborg i tet. Rosenborg har én kamp mindre spilt.

Aalesund er på 10.-plass med sine sju poeng.

– Det er artigere å vinne slike kamper enn med en fire-fem null. Jeg synes at vi vant fortjent selv om også de hadde noen sjanser, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2. (©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk