Bjørgen ble trippelvinner på Idrettsgallaen

38-åringen vant hele tre priser.

TAKKETALE: Marit Bjørgen vant to priser lørdag kveld.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Marit Bjørgen ble hyllet under Idrettsgallaen i Stavanger lørdag kveld. Den pensjonerte langrennsdronningen måtte opp på scenen for å motta pris hele tre ganger.

– Tusen takk til juryen som har stemt meg fram. Jeg kjenner det er litt vemodig å stå her, for jeg vet at det er siste gangen. Det er veldig spesielt å gå av med seieren mot alle disse kandidatene, sa Bjørgen i sin takketale.

Senere på kvelden ble Bjørgen også kåret til årets navn, stemt frem av det norske folk.

– Dette ble litt emosjonelt. Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg mangler ord nå, sa en glad og tydelig rørt Bjørgen da hun var oppe på scenen for å motta sin andre pris for kvelden.

Hun takket alle som hadde støttet henne gjennom karrieren og laget hun har vært en del av.

– Jeg ser at jentene fortsetter å gjøre jobben, så nå får jeg heller stå for rekrutteringen, sa Bjørgen.

Som om ikke det var nok, skulle Bjørgen også bli hedret en tredje gang.

Delte hederspris

Da toppidrettssjef Tore Øvrebø kom på scenen for å dele ut hedersprisen til slutt i utdelingen, vant Bjørgen den også - delt med Ole Einar Bjørndalen.

Under stående ovasjoner entret de to scenen på tampen av gallafesten i Stavanger. Begge to avsluttet hver sin eventyrlige karriere etter forrige sesong.

DELTE HEDERSPRISEN: Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen.

– Jeg har ikke ord. Jeg trodde man måte være skikkelig gammel for å få en hederspris, så jeg må si tusen hjertelig takk til juryen. Det er en fantastisk avslutning på en karriere å få reise hjem med hedersprisen, sa Bjørgen.

Trønderen sørget sist vinter for å bli tidenes mestvinnende vinterolympier. Det gjorde hun ved å ta fem OL-medaljer (to gull, ett sølv og to bronse) under Pyeongchang-lekene. Da passerte langrenndronningen nettopp skiskytterkongen Bjørndalen.

– Tusen takk til juryen, og gratulerer Marit. Dette er ganske stort for en fra Kutoppen på Simostranda. Jeg har vært vanvittig heldig som har fått holdt på med toppidrett i over 30 år, sa Bjørndalen.

Vi fulgte årets idrettsgalla direkte:

Publisert: