Lillebror Bø utklasset konkurrentene: - Hadde ikke følelser i fingrene

Likevel skjøt Johannes Thingnes Bø to fulle hus.

VANT: Johannes Thingnes Bø leverte et kanonløp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det skal bli både 20 og 30 i fremtiden, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etter å ha tatt sin tiende verdenscupseier.

Med to fulle hus og stor fart i sporet, vant han torsdagens skiskyttersprint i USA i overlegen stil. Nærmeste konkurrent, russiske Anton Sjipulin, kom hele 27,9 sekunder bak. Det er ren overkjøring på en 10 kilometer.

Les også

Lillebror Bø har planen klar inn mot VM: - Det er gratis sekunder

— Jeg bestemte meg for å brenne til fra start, og brenne litt ekstra til over kulene. Gjennom hele løpet tenkte jeg aldri lengre enn de neste 100 meterne. Kanskje det hjalp, sa Bø.

Kjente ikke fingrene

22-åringen åpnet svært raskt i løypa og virket kontrollert på standplass. Riktignok tapte han noen sekunder på sisterunden mot en mann som tredjeplasserte Martin Fourcade, men det var aldri tvil om hvor seieren ville havne. Fourcade havnet 28,9 sekunder bak Bø.

Etter målgang kunne Bø avsløre at han hadde problemer på standplass. Hanskene holdt ikke kulden i Maine godt nok ute, og Bø frøs kraftig på fingrene gjennom hele løpet.

Les også

Reservepreget Norge tok pallplass på stafetten

— Jeg skjøt begge seriene mine uten å ha følelser i fingrene. Jeg kjente ikke avtrekkeren. Da måtte jeg bare fokusere på den innerste svarte ringen, og det fungerte bra, sier Bø, som nå har et svært gunstig utgangspunkt før jaktstarten.

— Det er mer i vente. Løpet var ikke like bra mot slutten som i åpningen, så det er fortsatt mye å rette på, lover Bø.

- Ikke overrasket

Storebror Tarjei Bø gjennomførte også en godkjent sprint i de amerikanske skogene. Med én strafferunde endte han på en åttendplass, 58,9 sekunder etter lillebror.

- Jeg er litt skuffet. En åttendeplass er ikke noe å juble for hvis man er nordmann. For resten av verden ville det kanskje vært bra, sa Tarjei Bø til NRK etter sitt løp.

— Jeg var litt for langt bak Johannes. Heldigvis var resten av feltet det også, fortsatte han.

Storebror var full av lovord om sin beste treningskamerat og argeste konkurrent.

— Han er helt unik. Jeg kjenner ham såpass godt at dette ikke er overraskende for meg. Jeg vet at han kan være en skygge av seg selv den ene dagen, og best den neste, sa Tarjei Bø.

Øvrige norske resultater:

10. Erlend Bjøntegaard, +1.07,1 (1)

17. Alexander Os, 1.25,0 (1)

37. Lars Helge Birkeland, 2.06,3 (2)

Publisert: