Northug om Sundbys utestengelse: - Sikker på at han kommer til å reise seg veldig fort

Langrennsprofilen ble sjokkert da han hørte om Martin Johnsrud Sundbys utestengelse.

Publisert: Publisert:

Petter Northug var åpen om kollega Martin Johnsrud Sundbys deltakelse. Foto: Carina Johansen

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
Les også

Northug spurtet til suveren seier og klagde på samarbeidet med lillebroren

Petter Northug gjorde kort prosess med konkurrentene mot slutten og vant den første utgaven av Blink Classics i øsende regnvær onsdag kveld. Etter løpet røpet han at ble sjokkert og lei seg da han fikk nyheten om at Martin Johnsrud Sundby var utestengt i to måneder på grunn av sin bruk av astmamedisinen.

— Jeg ble sjokkert og føler med Martin Johnsrud Sundby og er sikkert på at han kommer til å reise seg veldig fort etter dette, sier han.

— Jeg synes virkelig synd på Martin, og har ennå ikke fått tid til å snakke med han selv etter det som skjedde. Jeg har nemlig vært på høydetrening i Spania fram til jeg kom hit til Blinkfestivalen, sier en åpen Petter Northug rett etter løpet i kveld.

Tror Martin kommer sterkt tilbake

Han tror ikke at denne dopingdommen vil svekke Sundby fra å gjøre en kjempesesong når rulleskiene byttes ut med vanlige langrennsski om noen måneder.

— Jeg er sikker på at han er sterk nok til å tåle en slik støyt og at han helt sikkert kommer styrket ut av denne perioden, understreker Northug.

Han legger ikke skjul på at han selv har hatt sin dose med motgang i karrieren, blant annet etter promillekjøringen, og at han har kommet skikkelig tilbake etter det.

— Jeg reiste meg etter den hendelsen, og det garanterer jeg at også Martin gjør. Noe motgang er jo noe vi må regne med på dette nivået, mener han.

Jakter fortsatt sin førte tour-seier

Petter Northug innrømmer at han ikke føler noen glede med å ha fått seieren i touren på grunn av dopingdommen til Martin Johnsrud Sundby.

— For å si det slik: Jeg jakter ennå på min første seier i det rennet, det har jeg aldri klart selv om jeg har gått der hvert eneste år det har blitt arrangert. Mitt hovedmål er å vinne på realt vis, forklarer han.

På spørsmål om han selv bruker astmamedisin, så sier Petter Northug rett ut at han så langt har vært heldig som har sluppet å måtte bruke det.

Bruker ikke astmamedisin selv

— Så langt er jeg en av få løpere som har unngått å få problemer med luftveien etter all trening og konkurranser i ekstrem kulde i perioder. Så derfor har jeg sluppet å bruke den type medisin. Selv om jeg står på siden av landslaget i store deler av sesongen, så er jeg like pålagt som alle andre å oppgi hva slags medisiner jeg bruker til enhver tid, sier han.

At finnene har godtet seg i de siste dagene og hånet at Norge endelig har fått en dopingdømt langrennsløper opptar ikke Petter Northug i det hele tatt.

— Tror nok de heller bør gå i seg selv og se hva som skjedde sist de hadde VM i Lathi. Tror det forteller det meste, mener Strindheim-løperen.

For lette hjul på skiene

Seks mil på rulleski i pøsende regnvær høres i utgangspunktet ut til å være en tung fornøyelse. Det syntes ikke Petter Northug.

— Vi gikk på alt for lette hjul på rulleskiene, derfor ble det ikke tungt i det hele tatt selv om det var mye vann i veibanen mange plasser, sier han.

Han var med i tetbildet hele tiden, og viste med all tydelighet inn på oppløpet at han var i en klasse for seg selv.

— Egentlig hadde jeg en dårlig avslutning på løpet, men det var jo likevel ingen som kunne svare på den. Selv om det var litt dårlige forhold underveis, så var dette en kjekk nyvinning i Blinkfestivalen, understreker Petter Northug.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vgs-elevene får komme tilbake på skolen onsdag

  2. Fond utbetaler 61 millioner kroner til Stavanger

  3. Arbeids­ulykke ved vindkraft­verk – mann satt fastklemt i bil

  4. Bil truffet av steinmasser - mann til sykehus

  5. Deler av branntomt totalskadd etter Mekjarvik-brann

  6. Dramatisk brann- gassflasker eksploderte og bygning kollapset

  1. Petter Northug