Storklubbens drakter denne helgen har en helt spesiell historie

Spiller i drakter utelukkende laget av søppel fra havet.

Bayern-spillerne Rafinha, Kingsley Coman, Thiago Alcantara og Thomas Müller var skuffet i sine helrøde drakter etter uavgjort mot Hoffenheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

For Bayern München ble ikke lørdagen noe stor suksess sportslig sett da det bare ble ett poeng mot Hoffenheim.

Men klubbens antrekk i kampen ble en snakkis før og under kampen.

Hjemmelaget har til vanlig røde hjemmedrakter, med sponsornavnet i hvitt på fronten. Men lørdag kunne man se at sponsornavnet ikke var like prangende som det pleier å være.

Avbrutt til pause:

Les også

Kvalikkampen fortsetter ikke før etter landslagspausen

— En ære

I helga spiller Bayern i drakter laget av plastavfall fra havet. Det samme skal Real Madrid gjøre senere i sesongen. Sammen med Adidas har klubbene gått sammen med selskapet Parley, og fått utvinnet drakter laget av søppel funnet langs kysten av Maldivene, skriver CNN.

Slik så draktene som Bayern spilte med lørdag.

Parley er en organisasjon som jobber for å hindre forurensing av alle verdens havområder.— Det er en ære å være med på denne reisen, og å ha muligheten til å bruke disse draktene for aller første gang. Det er viktig at vi gjør alt vi kan for å passe på havet, uttalte Xabi Alonso før kampen mot Hoffenheim.

Ifølge National Geographic var det i 2015 over fem trillioner biter med plastikkavfall liggende rundt om i verdens hav. Av det fløt 269.000 tonn på overflaten.

Les også

Nedtur for King og Bournemouth: Kastet bort seieren mot bunnlaget

— Fantastisk å være med på

Real Madrid skal bruke drakten mot Sporting Gijon 26. november.

— Havet er noe som står hjertet mitt nært etter å ha vokst opp i Rio de Janeiro, og jeg har flotte minner av å leke på stranden da jeg var ung. Det er fantastisk å være en del av dette prosjektet, og å vite at klubben jeg elsker gjør en forskjell i å holde havene rene, sier Real Madrid-back Marcelo.

Les også

Mjøndalen-spillere måtte ha legehjelp etter parodikampen: - En av dem var helt blå

Plastavfallet ble resirkulert og gjort om til fibre, som drakten er laget av. I nakken på draktene står det skrevet "For the oceans".

Dette er ikke første gang draktprodusenter tester ut drakter av resirkulert materiale. Under VM for kvinner i 2015, spilte USAs landslag med drakter, shorts og sokker alt laget av resirkulerte plastflasker. Den gang var det Nike som stod bak prosjektet.

Det samme gjorde flere nasjoner under VM i Sør-Afrika i 2010.

Publisert: