Finne startet sin første Bundesliga-kamp

Bård Finne (19) har spilt seg varm i Köln-trøyen. Lørdag spilte han nesten en time mot Paderborn.

STARTET: Bård Finne (foran) spilte fra start for sitt Köln.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter å ha imponert i vinterens treningskamper og i innhoppet mot Stuttgart i midtuken, fikk Bård Finne endelig tillit fra start i den tyske Bundesligaen. Den tidligere Brann-spissen spilte de 57 første minuttene av oppgjøret mot Paderborn lørdag.

Det er første gang Finne har startet en kamp for FC Köln på Tysklands høyeste nivå.

Paret opp med tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah på topp, var 19-åringen ofte involvert. Mot slutten av første omgang fikk han også en kjempemulighet til å sende Köln i ledelsen. Den første scoringen i bundesligaen lar imidlertid vente på seg.

— Bård gjorde en helt grei kamp. Han hadde mange gode bevegelser og involveringer i et lag som sliter med å finne rytmen i det offensive spillet sitt. Mot slutten av første omgang fikk han en stor sjanse, som han normalt skal sette. Men keeperen var god, sier Stig Lillejord, som er Finnes agent.

Kampen endte 0–0. ## Vurderte utlån

Tidligere i sesongen har Finne fått 55 minutter fordelt på fem innhopp. Mot Stuttgart onsdag fikk han en drøy halvtime, noe som før lørdagens kamp var hans lengste sammenhengende spilleperiode i Bundesligaen.

— Jeg er ikke overrasket at Bård fikk starte. Mot Stuttgart forandret han kampens karakter og fikk ros av tyske medier i etterkant. I tillegg viste han seg frem i vinterens treningskamper, sier Lillejord.

Før vinterpausen var han i samtaler med klubben om et eventuelt utlån av den unge spissen for å gi ham mer spilletid. Men etter å ha scoret to mål i treningskampene, ble manager Peter Stöger overbevist om å la Finne bli i klubben.

— Bård har ikke fokusert så mye på om han spiller eller ikke. Han har bare fokusert på å jobbe hardt på trening. I julen jobbet han ekstra hardt, og det har han fått betalt for nå. Starten på 2015 har vært en opptur for Bård, men det er ingen grunn til å ta av ennå – neste kamp starter han kanskje på benken igjen. Han må bare fortsette å jobbe hardt, sier Lillejord.

Köln ligger tilsynelatende trygt plassert på en tiendeplass i Bundesligaen etter 20 spilte kamper, men nedover på tabellen er det tett. Med sine 24 poeng er det kun seks poeng ned til Freiburg og Stuttgart, som ligger på nedrykksplass.

Publisert: