Espejord sendte Alfheim til himmels

Tromsø kom tidlig under, men snudde til seier etter to scoringer av Runar Espejord.

Publisert: Publisert:
 • Anders Rossvoll
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
svp://101838?view=bt

TROMSØ — VIKING 3-1

TIL la seg lavt i banen og nektet Vikings hurtige offensiv bakrom. Det så ut til å fungere bra i starten, men etter et kvarter tok gjestene fra Rogaland ledelsen.

Steinthor Thorsteinsson fikk mye plass sentralt i banen, og da islendingen kikket opp så han at TIL-keeper Pål Vestly Heigre sto altfor langt ute. Viking-kanten prøvde å lobbe ballen i mål, men avslutningen traff tverrliggeren.

På returen var Suleiman Abdullahi først, og sendte Viking i ledelsen. Minutter senere kunne ledelsen vært doblet da Thorsteinsson nok en gang fikk stå mutters alene, men avslutningen var altfor svak.

Utligning rett før pause

TIL slet voldsomt mot de hurtige angriperne til Viking, og gang på gang kom Bödvarsson seg fri. Mot tampen av omgangen spilte imidlertid "Gutan" seg inn i oppgjøret, og på overtid skaffe de seg en corner.

Den skrudde Kent-Are Antonsen rett på hodet til Runar Espejord. Spissen lot seg ikke be to ganger og nikket kula i mål til ellevill jubel blant de oppmøtte. Dermed scoret han Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1. — Det var veldig deilig å se den gå i mål, og det var et viktig mål rett før pause. Nå har vi et godt utgangspunkt foran 2. omgang, sa Runar Espejord til TV 2 i pausen.

— Jeg var veldig fornøyd med siste kvarteret. Da hadde vi bra momument, bra press og skapte en del sjanser. Vi skal fortsette med det, men vi skal heller ikke blottlegge oss bakover, fortalte TIL-trener Bård Flovik til TV 2 rett før avspark i 2. omgang.

Espejord igjen

TIL gikk rett i strupen på Viking etter hvilen og var nære ved å ta ledelsen umiddelbart. TIL-kaptein Simen Wangberg fikk gå opp fullstendig alene på en corner, men avslutningen ble reddet på streken.

Det var tydelig at scoringen før pause ga "Gutan" ny giv, og de presset på for seiersmålet. Det skulle også komme. Etter 71. minutter slo Kent-Are Antonsen en ny god dødball, og Viking-kaptein Indridi Sigurdsson var uheldig da han satte ballen i eget mål.

Viking prøvde å svare, men knappe ti minutter før full tid punkterte Espejord kampen med sin andre scoring. Vikingg-keeper Iven Austbø kastet ballen rett ut i farlig område der Zdenek Ondrasek fikk en tå på ballen. Runar Espejord fikk dermed blank kasse, og klinket inn 3-1-målet som sikret tre viktige poeng.

Dermed klatret "Gutan" forbi Start som ligger på kvalik. Foran de tre siste serierundene har TIL to poeng ned til kvalik, og tre poeng ned til Mjøndalen på nedrykk.

svp://101838?view=bt
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
11FK Haugesund134361018-815
12Sarpsborg 08134271517-214
13Viking133371625-912
14Mjøndalen133281118-711
15Start141671527-129
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Smitteutbruddet i Haugesund: - Involverer flere hundre mennesker

 2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

 3. Gjedebo-millioner til Innovation Dock - starter opp i Sandnes

 4. Fritidsbåt totalskadet i brann

 5. Tre nye smittetilfeller i Sandnes siste døgn - knyttet til Polen og Hurtigruten

 6. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Viking FK