Én av Londons store forbannelser er brutt - etter 22 år

Tottenham slo Arsenal, og sikret dermed at dette blir en historisk sesong.

Her jubler Tottenham-spillerne. Hjemmelaget slo Arsenal 2–0 søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TOTTENHAM-ARSENAL 2–0

– Det endte slik alle Tottenham-fans drømte om, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

30.04.2017 vil gå ned som en stor dato i Tottenham-historien. Dette var siste Nord-London-derby på White Hart Lane noensinne, og ikke nok med det: Arsenal kan nå ikke ta igjen Tottenham på Premier League-tabellen.

Det er første gang siden 1994–95 sesongen at Tottenham ender over Arsenal på tabellen. Dermed er én av Londons største forbannelser brutt søndag.

– Jeg kan forstå at fansen er opprømt over å fullføre sesongen over Arsenal på tabellen. Men jeg føler det ikke på samme måte, for meg handler det om å vinne seriegullet, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Tottenham svarte dermed serieleder Chelsea, som knuste Everton 3-0 tidligere søndag.

– Vi ville det mer

Deli Alli og Harry Kane scoret målene for hjemmelaget.

– Vi tenker kun på tittelkappløpet - at fansen har «bragging rights» (at de kan skryte), er bare en bonus, sier Harry Kane til Sky Sports.

Midtstopper Jan Vertonghen trekker frem lagprestasjonen.

– Det var en massiv kamp på så mange forskjellige måter. Vi viste fra starten av at vi ville vinne mer enn dem, og at vi ville holde følge i tittelkappløpet, sier Vertonghen.

Les også

Tallknuserne har regnet ut hvordan Premier League ender: Manchester United havner utenfor topp fire

Skled inn 1–0

Alli skled inn 1-0 etter 55 minutter mot Arsenal, før Kane la på til 2-0 fra straffemerket tre minutter senere.

Kane har for vane å score mot Arsenal, og ble den mestscorende Tottenham-spilleren i Nord-London-derbysammenheng med sin sjette scoring.

I gullkampen i Premier League skiller det fire poeng mellom Chelsea og Tottenham etter søndagens kamper.

Arsenal kastet på sin side bort en gyllen mulighet til å for alvor blande seg inn i kampen om mesterligaplassene igjen, da både Manchester City og Manchester United avga poeng tidligere på dagen. Arsène Wengers menn ligger på sjetteplass, seks poeng bak Manchester City på fjerdeplassen, med én kamp mindre spilt.

Tottenham styrte

Tottenham gikk rett i angrep i det siste derbyet før White Hart Lane rives. Dele Alli flikket fram til Harry Kane, som gjorde det meste selv, før han banket til fra skrå vinkel. Petr Cech var nede og reddet forsøket ved første stolpe.

Hjemmelaget hadde mest ball i starten av kampen og presset på for scoring. Kane driblet Laurent Koscielny før han la ballen inn foran åpent mål etter 22 minutter. Alli kom på bakre stolpe, men en oppofrende Alex Oxlade-Chamberlain fikk avverget scoring.

Samme Arsenal-spiller ble sendt i pølseboden av Son Heung-min tre minutter senere. Sørkoreaneren slo inn, og etter en stuss havnet ballen hos Christian Eriksen. Dansken skulle bare bredside ballen i mål, men traff oversiden av tverrliggeren med avslutningen, og Arsenal slapp med skrekken.

Les også

Rashford slaktes etter straffesituasjonen: – Det er helt patetisk

146 sekunder mellom målene

Bortelaget tok over initiativet inn mot pause, og satte Tottenham-keeper Hugo Lloris på prøve ved et par anledninger, men klarte ikke å være like farlig som Spurts var i innledningen.

Aaron Ramsey var nærmest for hjemmelaget i første omgang, men Lloris hadde god kontroll.

Tottenham startet den andre omgangen slik laget åpnet den første, og det tok ikke lang tid før Arsenals forsvarstreer ble svimmel. Kane sendte Alli gjennom, og engelskmannen fant Eriksen. Den danske landslagsspilleren brant til fra skrå vinkel, men Cech var med på notene. Alli fikk imidlertid en enkel jobb med å skli inn returen til 1-0.

Vondt bli til verre for Arsenal da hjemmelaget fosset rett i angrep etter scoringen. Kane passerte Gabriel, som traff spissen, før Kane gikk over ende innenfor 16-meteren. Dommer Michael Oliver pekte på straffemerket, og fra elleve meter var Kane sikker. Med 146 sekunders mellomrom hadde Tottenham scoret to mål.

Tabelltoer Tottenham hadde full kontroll etter scoringene, og kunne fort satt inn flere bak Cech, men det endte med 2-0-seier til hjemmelaget på White Hart Lane.

Publisert: