Messi med mål nummer 100 i Champions League

Barcelona-stjernen nådde magisk milepæl.

Publisert: Publisert:

Barcelona – Olympiakos 3-1

Lionel Messi bidro med sitt mesterligamål nummer 100 da Barcelona endelig var tilbake med tilskuere på plass på Camp Nou og seier 3-1 over Olympiakos.

Den lille argentinerens mål kom etter 61 spilte minutter da Barcelona gikk opp til 2-0. Bare minutter senere gjorde samme Messi et glitrende forarbeid på høyresiden før han serverte til Lucas Digne som dundret inn 3-0 fra et stykke bak 16-meteren.

1-0-målet kom på et selvmål av Dimitrios Nikolaou 18 minutter ut i 1. omgang.

Olympiakos fikk et trøstemål helt på tampen. Det kom ved samme mann som scoret selvmål, Dimitrios Nicolaou.

Det hører med til historien at Barcelona fikk Gerard Pique utvist tre minutter før pause. Pique trodde han hadde lagt på til 2-0, men i stedet mente dommeren at han hadde scoret ved hjelp av en viljehands. Dermed pådro katalaneren seg sitt andre gule kort og ble utvist.

- Barcelona har noen fantastiske spillere. De er veldig kompakte. I dag kunne vi likevel ha fått med oss noe mer etter pause, spesielt siden de fikk én mann utvist. Jeg synes at vi tar steg fremover, sa Olympiakos' trener Takis Lemonis.

Les også

18-åringens megatabbe forærte Manchester United seieren

Frihet

Catalonia ble et stikkord for kampen. For første gang siden Catalonia arrangerte folkeavstemning for å bli løsrevet fra Spania 1. oktober, så var Barcelona tilbake på hjemmebane med publikum på tribunen.

Dessverre gjorde et forferdelig regnvær det til at knapt en tredjedel av de nær 100.000 tilskuerplassene var solgt. Noen av dem som møtte, viste likevel sin støtte til Catalonias løsrivelse, og det fantes synlige bannere med teksten «Frihet for Catalonia». Et 50 meter langt banner bidro med teksten «Dialog, respekt og sport».

- Jeg synes at det viktigste vi kan stå frem med i denne situasjonen er dialog. Vi må stå sammen og finne felles løsninger, sa Barcelonas president Josep Maria Bartomeu til Barca TV.

Sist gang Barcelona spilte på Camp Nou ble det 3-0-seier over Las Palmas. Da var det ingen tilskuere på tribunen. Dette var den 1. oktober, og av sikkerhetsmessige årsaker gikk kampen for tomme tribuner i kjølvannet av den dramatiske folkeavstemningen noen timer før.

På topp

Barcelona topper gruppe D med ni poeng og full pott etter tre spilte kamper. Juventus følger på 2.-plass med seks poeng. Onsdag kveld vant italienerne 2-1 hjemme over Sporting fra Portugal.

Bortelaget tok overraskende nok ledelsen i Italia. Målet kom gjennom et selvmål av Alex Sandro. Miralem Pjanic utlignet til 1-1 29 minutter ut i omgangen. Juventus giftige spiss Mario Mandzukic ble matchvinner med scoringen seks minutter før full tid.

(©NTB)

Publisert: