Kristoffersen i storform, tok klar ledelse i slalåm

Henrik Kristoffersen kan ta sin andre strake seier på to dager.

Henrik Kristoffersen på vei mot klar ledertid i første omgang av slalåmrennet i Kranjska Gora søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Henrik Kristoffersen fulgte opp lørdagens storslalåmseier og tok en klar ledelse i første omgang av søndagens slalåmrenn i Kranjska Gora.

Med startnummer 2 noterte nordmannen en tid ingen av konkurrentene var i nærheten av å tukte. Han er 57 hundredeler foran italienske Manfred Moelgg og 62 foran franske Alexis Pinturault.

– Det var ikke perfekt, men mye bedre enn i de siste slalåmrennene jeg har kjørt. Jeg har fått mer selvtillit gjennom seirene i storslalåm og føler meg tryggere, sa Kristoffersen.

Les også

Henrik Kristoffersen imponerte igjen - vant duellen mot Hirscher

Igjen slo han Marcel Hirscher klart. Den vanligvis umulige østerrikeren sliter med formen på tampen av sesongen og er nede på 6.-plass 81 hundredeler bak Kristoffersen. Hirscher har vunnet 12 av de 16 siste verdenscuprennene i slalåm.

– Jeg kjørte med full risiko, men i øyeblikket får jeg ikke til kjøringen, sa Hirscher til ORF.

– Det var bløtere enn jeg trodde. Henrik kjørte fantastisk og er i øyeblikket det man må måle seg mot både i slalåm og storslalåm.

Les også

Kristoffersen trener utenfor landslaget resten av sesongen

Sebastian Foss Solevåg er på 14.-plass 1,96 sekund bak lederen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen blir tredje nordmann i finaleomgangen. Han er på 16.-plass med 2,61 opp til Kristoffersen.

En rekke løpere kjørte ut under stadig vanskeligere forhold. Timon Haugan ble nummer 34 og Jonathan Nordbotten 48. Bjørn Brudevoll var blant dem som kjørte ut.

Løypeforholdene gjør at det vil være gode sjanser til å kjøre seg opp for dem som starter tidlig i finaleomgangen.

(©NTB)

Publisert: