OL-vinner Jagge vil bli kvitt smertene – har fått nytt kne

For fire uker siden opererte OL-vinneren i slalåm Finn Christian Jagge (52) inn en ny protese. Han har slitt med knærne i 15 år.

Finn Christian Jagge ville ikke valgt annerledes om han visste at alpinkarrieren ville skape helseproblemer senere i livet. Her fra en TV-aksjon fra 2009.
  • sindre.trygsland@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– For at jeg skulle klare å gå tur med bikkja, så måtte jeg få nytt kne, forteller OL-vinneren fra Albertville.

Smerter i knærne er en viktig årsak for at Aksel Lund Svindal avslutter sin karriere. Det er en problematikk «Finken» kjenner bedre enn de fleste. Etter at han la skiene på hylla i 2000, har han slitt. Under et intervju med NTB om Svindals eventyrlige karriere, forteller Jagge om plagene.

Les også

Sportssjefen tror Aksel Lund Svindal fortsetter karrièren

Det store høydepunktet i Finn Christian Jagges idrettskarriere var gullet i slalåm i Albertville i 1992. Her sammen med Dronning Sonja og Kronprins Haakon etter løpet.

Opererte inn protese

For cirka fire uker siden tok han grep. Jagge har fått operert inn en protese i det høyre kneet. Nå er håpet å bli kvitt smertene.

– Det er fortsatt vondt, da, men det er nok en god avgjørelse å ta. Det skal bli smertefritt, sier han.

– Aksel må nok stille seg i samme rekke som meg etter hvert og gjøre noe med de knærne sine. Jeg må bare ønske ham lykke til med det også. Når han snakker om knærne sine, så føler jeg med ham, forteller Jagge.

Les også

Her er de 10 største norske OL-øyeblikkene

Les også

Kristoffersen og Jansrud sjanseløse mot ukjent løper i NM

Ville gjort det samme igjen

Problemene er en naturlig konsekvens at en lang alpinkarriere. Men 52-åringen er ikke i nærheten av å angre. Han tror heller ikke Aksel Lund Svindal ville valgt annerledes om han fikk muligheten til å velge på nytt.

– Det er en av prisene man må betale, men han hadde nok helt sikkert gjort det igjen. Det hadde jeg også hvis jeg hadde fått valget om å få OL-gull, men at det førte til at jeg må kappe i kneet i to. Jeg hadde fortsatt valgt OL-gullet. Det tror jeg han føler også, sier han.

I tillegg til OL-gullet i 1992 vant også Jagge syv verdenscupseire i slalåm. Etter endt karriere, til tross for problemer med knærne, har han deltatt i både «Mesternes mester» og «Skal vi danse». Førstnevnte program vant han.

(©NTB)

Publisert:
  1. Aksel Lund Svindal
  2. Alpint

Mest lest akkurat nå

  1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

  2. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

  3. Kraftig regnvær og flomfare på vei

  4. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

  5. 581.000 voksne nordmenn er fortsatt uvaksinert. Det kan få konsekvenser i vinter

  6. Rv 13 i Suldal stengt av flom - omkjøring