Bjørndalens hyllest av Thingnes Bø: – Noe av det mest ekstreme i historien

Seiersrekken ble brutt, men skiskytterlegenden tror Johannes Thingnes Bø kan slå alt av rekorder.

Johannes Thingnes Bø klarte ikke å ta sin sjette strake seier på fellesstarten søndag.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter fem strake seire var seiersmarsjen slutt for Johannes Thingnes Bø søndag. På fellesstarten i Antholz ble det andreplass etter en imponerende sisterunde. To bom på stående gjorde at han var sjanseløs på franske Quentin Fillon Maillet, som tok sin første verdenscupseier i karrieren. Tyske Arnd Peiffer kom på tredjeplass.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, andreplass er kjempebra, sier Thingnes Bø til NRK.

Dermed klarte Thingnes Bø heller ikke å tangere Ole Einar Bjørndalens norske rekord med 12 seire i løpet av en verdenscupsesong. Bjørndalen føler seg sikker på at det bare er et tidsspørsmål før rekorden hans ryker.

– Jeg blir helt sikkert passert og jeg tror han passerer Martin Fourcade også. Jeg tipper han tar mellom 14 og 18–19 seire denne sesongen og det er helt sykt, sier Bjørndalen.

Fourcade har den imponerende rekorden med 14 verdenscupseire i løpet av en sesong og Bjørndalen, som fyller 45 år søndag, mener at det Thingnes Bø leverer om dagen er på høyde med alt franskmannen har gjort.

– Dette er noe av det mest ekstreme som noen gang har skjedd i skiskytingshistorien. Han er på nivå med det Fourcade var på sitt aller beste, sier han.

Les også

Lund Svindal legger opp etter VM: – Det føles surrealistisk

Bom på stående

Den gode flyten Thingnes Bø har hatt den siste tiden fortsatte på første skyting, der han skjøt feilfritt og gikk ut sammen med flere av kanonene.

Også på den andre liggende skytingen ble det fullt hus for de fleste, men nordmannen tok initiativet i sporet og satte fart på feltet. Fillon Maillet var eneste som klarte å holde ryggen til verdenscuplederen og sammen skaffet deg seg en liten luke ned til resten.

Så kom nedturen. Fillon Maillet skjøt hurtig og feilfritt, mens det ble én bom på Thingnes Bø, som gikk ut på fjerdeplass, 19 sekunder bak franskmannen.

Skjebnesvangert sisteskudd

En del av forspranget ble hentet inn før den siste og avgjørende skytingen, men da Fillon Maillet skjøt fullt vardet klart at Thingnes Bø og resten av utfordrerne måtte kjempe om andreplassen.

Nordmannen skjøt raskt og så ut til å sikre seg det nest øverste trinnet på pallen, men med én blink igjen kom dagens andre bom.

– Jeg så en mulighet til å ta igjen han (Fillon Maillet) med et raskt fullt hus og jeg tok sjansen for å vinne, og bommet på det siste dessverre, sier Thingnes Bø til NRK.

Thingnes Bø lå på tredjeplass etter å ha fullført strafferunden og spiste raskt opp forspranget til Pfeiffer på plassen foran. Fillon Maillet var det derimot ingenting å gjøre med og franskmannen var til slutt 14,3 sekunder foran i mål.

– Han har vært vanvittig sterk denne uka. Han er fantastisk god på fellesstart og vant fullt fortjent. Han var rågod, sier Thingnes Bø om seierherren.

Lars Helge Birkeland tok en imponerende 8.-plass, mens for de andre norske ble dagen ødelagt av dårlig skyting. Vetle Sjåstad Christiansen endte på 12.-plass, mens Henrik L’Abee-Lund og Erlend Bjøntegaard havnet på henholdsvis 17.- og 22.-plass. Storebror Tarjei Bø endte som nummer 24.

– Det er aldeles for svak skyting av de gutta, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

Publisert:
  1. Skiskyting
  2. Johannes Thingnes Bø

Mest lest akkurat nå

  1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

  2. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

  3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

  4. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

  5. David Toska har sonet sin straff. Da må han også kunne være på tv og snakke om sjakk.

  6. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike