Andreas Nygaard spurtet inn til seier i sesongavslutningen

Firedobbelt norsk i Finland.

Andreas Nygaard vant lørdagens renn foran Tord Asle Gjerdalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Andreas Nygaard vant Ski Classics-avslutningen Ylläs-Levi i Finland lørdag. Nærmest seg på resultatlista hadde han tre lagkamerater.

Nygaard har bevist en rekke ganger at han er den beste spurteren i langløpssirkuset i langrenn. Det gjorde han på ny i Levi lørdag.

27-åringen hadde klart størst fart på de siste meterne og vant foran Tord Asle Gjerdalen og superveteranen Anders Aukland. Øyvind Moen Fjeld, også han tilhørende Team Santander, ble nummer fire.

– Det var hardt. Jeg var supersliten, og Tord kjørte virkelig hardt i den siste motbakken. Han var sterk og i god form. Heldigvis var også han sliten på slutten, og da var jeg heldig som klarte å komme meg forbi på de siste 50 meterne, sa Nygaard etter målgang.

Les også

Dette må skje for at Nygaard skal vinne Ski Classics sammenlagt

Gjerdalen vant sammenlagt

Deretter fulgte den finske femmilsvinneren fra OL i Pyeongchang, Iivo Niskanen. Han tok seg tid til å hilse på hjemmepublikummet ned oppløpet i Levi.

Med lørdagens andreplass sikret Gjerdalen seg sammenlagtseieren i årets Ski Classics. Nygaard fulgte nærmest.

45 år gamle Anders Aukland, som har sagt at han satser videre som langrennsløper, avsluttet sesongen med tre strake tredjeplasser.

Andreas Nygaard vant på sin side både Birkebeinerrennet og Vasaloppet i det som har vært hans beste sesong så langt.

Gjerdalen måtte samtidig gi tapt for Morten Eide Pedersen i kampen om klatretrøya. Den sikret sistnevnte seg på det innlagte klatrepunktet i lørdagens renn. Eide Pedersen fikk samtidig ikke med utfallet av Ylläs-Levi å gjøre.

Øyre Slind-seier

I dameklassen hadde Astrid Øyre Slind mest krefter på slutten og tok karrierens første langløpsseier.

Oppdal-jenta hadde vært på seierspallen fire ganger denne sesongen før Ylläs-Levi i Finland lørdag. Etter den 70 kilometer lange kraftprøven kunne Øyre Slind strekke hendene i været.

Seieren var 30-åringens pallplass nummer 11 i langløpssirkuset.

Øyre Slind slo i tillegg knockout på rivalene i avslutningen. I mål hadde Oppdal-jenta hele 33 sekunders seiersmargin.

– Endelig, sa en jublende glad Øyre Slind umiddelbart etter målgang.

Astrid Øyre Slind vant.

Japanske Masako Ishida vant Reistadrennet sist helg og så en stund ut til å kunne følge opp med en ny triumf lørdag. 37-åringen var alene om å gå med festesmurning av kvinnene som kjempet i teten og skaffet seg mot slutten et drøyt halvminutts forsprang.

I utforkjøringene inn mot mål kom imidlertid forfølgerne raskt nærmere og suste forbi. Øyre Slind slet seg løs fra tetgruppen og avgjorde kampen om seieren.

Britta Johansson Norgren ble nummer to, mens Kari Vikhagen Gjeitnes tok tredjeplassen.

Astrid Øyre Slind, som ble nummer to i årets utgave av Vasaloppet, fikk deler av årets sesong ødelagt av en skulderskade. Den pådro hun seg i romjula.

Sammenlagt ble Astrid Øyre Slind nummer fire i årets Ski Classics. Vant gjorde svenske Johansson Norgren foran Katerina Smutna. Tredjeplassen gikk til Lina Korsgren fra Sverige.

(©NTB)

Publisert: