Regjerende mester ute av Wimbledon - mørklegger problemer: – Jeg har taklet det lenge

Andy Murray tapte for Sam Querrey.

En skuffet Andy Murray er ute av årets Wimbledon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Regjerende mester Andy Murray er ute av Wimbledon-turneringen i tennis. Den hofteplagede verdenseneren kom til kort over fem sett mot amerikanske Sam Querrey.

Skotten måtte se seg slått med settsifrene 3-6, 6-4, 6-7 (4-7), 6-1, 6-1 i onsdagens kvartfinale. Utover i kampen slet han tydelig med sin høyre hofte, men Murray nektet etterpå for at det var årsaken til den overraskende Wimbledon-exiten.

– Jeg vil ikke gå inn i detalj hva mine hofteproblemer går ut på. Gjennom hele turneringen har jeg følt meg litt sår, men jeg har klart å takle det i lang tid gjennom min karriere. Selvsagt, det blir tøffere jo eldre du blir, sa Murray.

Han er klar på at det ikke utgjorde noen fare for ham å spille fem sett med hoftetrøbbel.

– Jeg visste det ikke ville få store følger av å spille videre. Jeg ønsket naturligvis å prøve å finne en vei tilbake. Det var ikke slik at jeg var milevis unna å vinne kampen.

Sam Querrey tok seg til semifinale i den prestisjetunge Wimbledon-turneringen.

God start

Murray åpnet kvartfinalekampen med oppskriftsmessig seier i første sett, men Querrey slo tilbake. Verdensener Murray brøt riktignok sin motstander tidlig i det andre settet, men amerikaneren kjempet seg tilbake og brøt Murray to ganger. Til slutt kunne han knytte neven for 6-4.

Også i tredje sett brøt Murray først, men en motivert Querrey vartet opp med fint spill og tvang fram et tiebreak. Der gjorde amerikaneren en grov smash-tabbe på 2-1 til Murray, og etter 3-1 til skotten dro sistnevnte fra. Til slutt endte det med en komfortabel settseier (7-4 i tiebreak) for favoritten, som været semifinaleplass.

I fjerde sett klarte Querrey igjen å ryste Murray. Amerikaneren brøt skotten på 1-1, noe han utnyttet i egen serve. Plutselig ledet han 3-1, selvsagt til hjemmefansens misnøye på Centre Court.

Murray, som åpenbart så ut til å slite med et hofteproblem utover i matchen, var tydelig ukomfortabel i eget servegame. Han maktet ikke å bevege seg godt nok på gresset.

Querrey fulgte like godt opp med å bryte nok en gang til 4-1. Deretter ordnet den hardtservende 29-åringen 5-1 i egen serve, før han så fullførte et nesten perfekt sett til 6-1 og 2-2 totalt.

Les også

Nadal ute av Wimbledon etter fem timers tennisdrama

Cilic slo Nadals overmann

I femte og avgjørende sett servet Querrey inn 1-0, før han så brøt Murray og deretter holdt eget servegame til 3-0. Dét klarte aldri Murray å hente inn.

Til slutt kunne amerikaneren juble for 6-1 i settet, 3-2 totalt i matchen og dermed avansement etter onsdagens kamp.

– Jeg er fortsatt i sjokk. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Det er noe helt spesielt å ta seg til en semifinale, særlig i Wimbledon, sa Querrey.

Querrey møter Marin Cilic i semifinalen. Det ble klart etter at kroaten slo Gilles Müller fra Luxembourg med settsifrene 3-6, 7-6 (8-6), 7-5, 5-7, 6-1.

Tidligere i uken overrasket Müller stort da han danket ut Rafael Nadal etter et episk tennisdrama, men onsdag tok eventyret slutt.

Les også

Sa han kjedet seg på tennisbanen. Game, set, match, sa utstyrssponsoren.

Djokovic trakk seg

Noen timer etter Murray-exiten var det også over og ut for verdenstoer Novak Djokovic. Serberen måtte trekke seg med en albueskade på stillingen 2-0 til Tomas Berdych i annet sett.

Tsjekkeren vant første sett med 7-6 (7-2). Dermed er det duket for en semifinaleduell mellom Berdych og den sveitsiske veteranen Roger Federer, som slo ut Milos Raonic med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (7-4).

Federer er klar for sin tolvte Wimbledon-semifinale. 35-åringen jakter sin åttende tittel i Grand Slam-turneringen, som han sist vant i 2012.

(©NTB)

Publisert: