Sørloth hylles av Hodgson etter sin første Palace-scoring: – Fenomenal fysikk

Trønderen åpnet målkontoen i engelsk fotball.

  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
  • Se scoringen i videovinduet over.
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag kveld fikk Alexander Sørloth endelig sjansen til å starte en kamp for Crystal Palace igjen.

Det endte svært godt. 22-åringen scoret sitt første mål for Crystal Palace og ble matchvinner da Swansea ble slått 1–0 på bortebane i ligacupens andre runde.

Drøye halve annen omgang var spilt da Sørloth var sterk i duell med to motspillere og skjøt Palace i ledelsen fra spiss vinkel.

Etter kampen ble trønderen hyllet av manager Roy Hodgson.

– Jeg synes Alexander var veldig god. Han jobbet hardt, fikk scoringen sin og viste fenomenale fysiske ferdigheter, sa Palace-sjefen til Sky Sports.

Trondheimsgutten kom til London-klubben fra danske Midtjylland i januar, og startet fire kamper i en uvant venstrekant-posisjon i vår.

En skade gjorde at det ikke ble kamper mot slutten av fjorårssesongen, og i sesonginnledningen i år har Sørloth måttet nøye seg med tre innhopp fra benken. Belgiske Christian Benteke er førstevalg på topp i Palaces 4–3–3-system.

I år skal Sørloth imidlertid rendyrkes som spiss, som et alternativ til Benteke.

Hodgson sier at nordmannen har hatt en stødig progresjon etter at han kom til klubben.

– Han ble skadet, men jobber veldig hardt for å bli bedre. Vi er glade for å ha en slik spisstype hos oss, sier den rutinerte manageren.

MATCHVINNER: Alexander Sørloth fikk sin første scoring for Crystal Palace borte mot Swansea tirsdag.

Har forhåpninger

22-åringen sa i et intervju med Adresseavisen tidligere i august at han har forhåpninger om å få en fast plass i Hodgsons førsteellever denne sesongen

– Jeg føler at jeg har utviklet meg siden jeg kom i januar. Jeg har blitt litt raskere og litt sterkere. Dessuten har jeg drevet veldig mye avslutningstrening. I oppkjøringen gikk det bra: Jeg har vist at jeg vil melde meg på. Det blir ekstremt spennende, sa Sørloth.

Tirsdag ble Sørloth også tatt ut i Lars Lagerbäcks norske landslagstropp.

Det var et svært reservepreget Crystal Palace-mannskap som spilte mot Swansea i ligacupen. Kun to spillere var igjen i startoppstillingen fra Premier League-møtet med Watford søndag.

Neste kamp for Sørloth og Crystal Palace er mot Mohamed Elyounoussis Southampton hjemme på Selhurst Park lørdag.

Publisert: