Kane ble matchvinner i Tyskland

Tottenham er videre til kvartfinalen i Champions League.

  • sjur.natvig@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Borussia Dortmund–Tottenham 0-1, (0–4 sammenlagt)

Tottenham avviste Borussia Dortmunds forsøk på å skape spenning i kampen om avansement i mesterligaen. Harry Kane scoret målet som ga seier også i Tyskland.

Etter 3-0-seieren på Wembley for tre uker siden hadde London-klubben grunn til å reise til Dortmund uten plagsomme nerver. Laget sto imot et kraftig hjemmepress i første omgang og hadde litt marginer på sin side da Hugo Lloris avverget en stor dobbeltsjanse fra Julian Weigl.

Les også

Real Madrid gikk på trynet ut av Champions League: – De tror det ikke selv

Den franske målvakten måtte i aksjon flere ganger for å sørge for at gjestene holdt nullen til pause.

Kane mistet den første kampen på grunn av skade, men han er i scoringsslag igjen etter å ha ristet av seg ankelskaden. I det 49. minutt skulle han Dortmund-spissene hvordan det gjøres. Han ble spilt fram av Moussa Sissoko og scoret alene med keeper Roman Bürki.

Harry Kane jubler for vinnermålet i Tottenhams borteseier mot Borussia Dortmund i mesterligaen.

Det var den engelske landslagsspissens 24. europacupmål for Tottenham, og dermed er han klubbens toppscorer i UEFA-turneringer.

Hjemmelagets oppgave gikk dermed i løpet av sekunder fra svært vanskelig til nesten umulig. Borussia Dortmund måtte score fem mål på en snau omgang for å gå videre, og hadde tydelig ingen tro på at det kunne gå.

Den siste omgangen ble relativt situasjonsfattig, men Lloris måtte vise klasse mot Weigl mot slutten for å holde nullen også i returkampen.

(©NTB)

Publisert: