Rødt kort og kjempe­tabbe da Arsenal festet et grep om fjerde­plassen

(Arsenal – Leeds United 2–1) To tidlige scoringer av Eddie Nketiah og et svært unødvendig rødt kort til Leeds sørget for 2–1-seier til Arsenal. Dermed har London-klubben festet et solid grep om fjerdeplassen i Premier League.

STORSPILTE: Eddie Nketiah har fått mye tillit av Arsenal-manager Mikel Arteta den siste tiden. Mot Leeds svarte han med to scoringer.
Publisert: Publisert:

Trepoengeren gjør at «The Gunners» nå har en luke på fire poeng ned til Tottenham på femteplass. Det betyr at Arsenal vil være sikret Champions League-spill neste sesong hvis de vinner London-derbyet mot Tottenham torsdag.

Arsenal har også bare ett poeng opp til et Chelsea i rufsete form. Det er de fire øverste plassene på tabellen som gir en billett til Champions League.

– Vi tar det kamp for kamp. Nå er vi i en god posisjon inn mot Tottenham-kampen. Det har vært en flott atmosfære her gjennom hele sesongen. Jeg kan føle samspillet mellom spillerne og fansen, sier tomålsscorer Eddie Nketiah til Sky Sports etter kampen.

Allerede etter ti minutter ledet Arsenal 2–0, og midtveis i førsteomgang ble vondt til verre for Leeds da Luke Ayling ble sendt av banen etter en stygg tofotstakling. Diego Llorente reduserte til 2–1, men det ble med den scoringen for Leeds.

– Vi burde scoret det tredje og fjerde. Vi må være nådeløse og ikke gi noe til motstanderen. Vi går inn i Tottenham-kampen med den samme holdningen, sier Arsenal-trener Mikel Arteta til Sky Sports.

Ettersom Everton vant mot Leicester, er Leeds nå nede på direkte nedrykk etter en kamp der de ødela det aller meste for seg selv.

– Vi befinner oss i en krevende situasjon. I løpet av to kamper har vi mistet to høyrebacker for resten av sesongen. Vi samle oss og finne ut hva vi skal gjøre, sier Leeds-trener Jesse Marsch til BBC.

Bare fem minutter ut i kampen vartet Leeds-keeper Illan Meslier opp med en kjempeblunder. Franskmannen var treg med å sparke vekk ballen fra eget felt. Nketiah øynet en mulighet og fikk taklet inn 1–0.

Fem minutter senere økte samme mann til 2–0 etter å ha blitt spilt frem av Gabriel Martinelli.

Allerede da så det ikke ut til å være noen vei tilbake for Leeds, og kvarteret senere ble vondt til verre for bortelaget.

Da Martinelli akkurat klarte å holde ballen i spill ved hjørneflagget, svarte Luke Ayling med å kaste seg inn i en stygg tofotstakling. Etter å ha sett situasjonen på VAR-skjermen, tok hoveddommer Chris Kavanagh opp det røde kortet.

– For en idiot. Det er en mangel på profesjonalitet overfor egne lagkamerater og hva dette kan bety for veien videre. Det er en fryktelig takling. Det minner meg Vinnie Jones for noen år tilbake, kommenterte Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

– Jeg er fullstendig sjokkert over det jeg har sett på banen, sa tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock på BBC Radio.

KJEMPETABBE: Leeds-keeper Illan Meslier vartet opp med en blunder etter bare fem minutters spill.

Det røde kortet gjør at den vanligvis så rutinerte Ayling trolig mister de tre resterende kampene for Leeds. Det er en tung smell for Leeds som i forrige serierunde mistet nøkkelspiller Stuart Dallas til en alvorlig skade.

Frustrasjonen hos Leeds-spillerne var enkel å spore, med tullete gule kort til både Raphinha og Mateusz Klich. De kom seg imidlertid inn til pause med «bare» to baklengsmål og én utvisning.

Arsenal var ved flere anledninger nære å øke til 3–0 i annenomgang, men i stedet reduserte Leeds.

Junior Firpo stusset en corner mot bakerste stolpe. Der sto Diego Llorente og banket inn 2–1-scoringen med Leeds første avslutning i kampen. Dermed øynet bortelaget et utrolig comeback.

LEDET AN: Martin Ødegaard var nok en gang kaptein for Arsenal. Nordmannen viste seg frem med noen flotte dragninger og pasninger, men endte uten noen målpoeng.

Ti minutter senere var imidlertid Martin Ødegaard nære å punktere kampen. Nordmannen danset seg forbi Leeds-forsvaret og curlet ballen mot det lengste hjørnet, like utenfor.

Dermed ble det noen spennende minutter på tampen for Ødegaard og resten av «The Gunners». Heldigvis for Arsenal-fansen maktet de røde og hvite å ro seieren i land.

STØTTET LAGKAMERATEN: Leeds-spillerne hedret lagkameraten Stuart Dallas i forkant av kampen. Dallas pådro seg et brudd i lårbeinet i kampen mot Manchester City. Nordiren vil derfor være ute av spill i lang tid.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk