Her ryker drømmen om OL-rekord: - Tom. Skuffet. Lei seg

Marit Malm Frafjord var på god vei mot å skrive ren OL-historie. I stedet måtte 35-åringen svelge sitt andre strake tap i en semifinale.

Nedtur: For Marit Malm Frafjord og resten av landslaget mot russerne.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

ROC - Norge 27–26: – Tom. Skuffet. Lei seg. Men Marit er mentalt sterk, og har vunnet to OL-gull tidligere. Jeg tror det er andre på laget som er enda mer skuffet, sier Ida Alstad til Adresseavisen.

– Fryktelig surt. OL er noe man drømmer om i mange år. Marit har vunnet tidligere, men klart hun er skuffet, sier Mari Molid.

Mange år sammen

Alstad og Molid er begge tidligere lagkompiser av Malm Frafjord. De har spilt sammen både i Byåsen og på landslaget, og Molid spilte også med Malm Frafjord i Larvik.

Mens Molid er tilbake i Byåsen, har Alstad fulgt OL tett som Discoverys håndballekspert.

Fredag så duoen Malm Frafjord, Marta Tomac og resten av landslaget ryke med ett mål for russerne i Tokyo.

Trøstet kapteinen: Malm Frafjord og en svært, svært skuffet Stine Bredal Oftedal etter ettmålstapet.

Kjente seg igjen

Og der Alstad så TV-bildene av Malm Frafjord, som tok omkring en utrøstelig Stine Bredal Oftedal etter nedturen, kjente hun igjen følelsen.

Følelsen av tomhet.

For både Alstad og Molid var med i Brasil i 2016.

Den gangen et akkurat like gulljagende Norge møtte nettopp Russland i OL- semifinalen.

Og røk med ett mål.

Etter ekstraomganger.

– Spillerne er skuffet og lei seg akkurat nå. Og resten av dagen er det nok ingen som tenker så mye at det skal spilles bronsefinale. I stedet går nok tankene om hva man selv kunne ha gjort annerledes, forklarer Alstad, som selv så tomt ut i luften foran seg den dagen for fem år siden.

Den gang da: Alstad etter tapet for Russland for fem år siden. I dag er hun ekspert for Discovery.

Sett i reprise

– Jeg har fått sett litt av 2016-kampen i reprise nå, ettersom Norge skulle møte russerne igjen. Men jeg har ikke villet se hele kampen, bare glimt. Det var jo bittert, minnes Molid.

Og fortsetter:

– Vi fikk lov til å være langt nede den samme kvelden. Og det var ikke bare-bare å nullstille seg med tanke på bronsekampen. Men dagen etter kom spørsmålet: Vil dere ha medalje, eller vil dere reise tomhendt hjem?

Norge tok til slutt bronsen i Rio.

Selfie-time: Mari Molid og Norge klarte å reise seg etter semifinale-tapet i 2016, og tok bronsen til slutt.

Lange angrep

Akkurat bronsefinalen tenkte neppe Malm Frafjord på, heller, idét hun ruslet av banen fredag ettermiddag. Forsvarsspesialisten ga som alltid det hun hadde defensivt, og fikk også med seg en scoring.

Men i en kamp hvor russerne ledet hele veien, og hvor det ble stilt spørsmål rundt dømmingen etterpå, ble det som i Rio: Ettmålstap.

– I en semifinale handler det mye om å treffe med dagen. Russerne var best, og ledet egentlig hele kampen. Men de fikk spille veldig lange angrep. Ikke bare i det siste angrepet, men i de siste 20 minuttene, sier Alstad, og tenker på den store snakkisen etterpå:

At russerne fikk spille lenge i sitt aller siste angrep, uten at det ble blåst passivt.

Ingen har klart tre gull

Dermed misset strekspilleren også sjansen til å bli historisk. For Malm Frafjord jublet for OL-gull både i 2008 og i 2012.

Sammen med keeper Katrine Lunde jaget hun nemlig sitt tredje.

Det har ingen norsk kvinne klart tidligere.

Publisert: