Hovland med magisk spill i stortur­nering: – Dette er trolldom

Viktor Hovland (23) spilte en av sitt livs turneringer og knivet om seieren med verdenseliten. Nordmannen kan innkassere millionbeløp etter helgens 2.-plass.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Viktor Hovland åpnet sterkest av samtlige på den siste dagen av World Golf Championships, med birdie på de to første hullene. Nordmannen bykset oppover listene, og var på skuddhold til seieren gjennom hele dagen på The Concession-banen.

Collin Morikawa virket urokkelig på toppen av listene, men på det nærmeste var 23-åringen fra Norge bare ett slag bak amerikaneren.

Med åtte birdier og tre bogeyer, endte han fem under par på søndagens runde. Totalt sett gjennom hele turneringen spilte han 15 under par.

Hovland rykket dermed én plass opp på verdensrankingen til 13. plass. Han dytter dermed Tony Finau ned på 14 plass.

– Jeg har spilt svært solid gjennom de siste ukene, sier Hovland, som fulgte nøye med på hvor han lå på resultatlisten gjennom dagen.

– Jeg vet ikke om det er skadelig for meg eller ikke, men jeg liker å vite hvordan jeg ligger an. Spesielt hvis jeg setter en putt og ser at jeg kryper nærmere. Det gir meg momentum i stedet for å være uvitende, forteller han.

Spillet holdt til en delt 2.-plass sammen med Brooks Koepka og Billy Horschel. De stikker av med småpene 6,8 millioner norske kroner hver. Vinneren, Morikawa, av stikker av med drøye 15 millioner kroner.

Etter helgens enorme turnering lå Hovland an til å toppe FedEx-cupen på PGA-touren, men han må foreløpig nøye seg med 2.-plass like bak Patrick Cantlay.

2.-plassen i World Golf Championships sender Hovland opp på 4.-plass på den europeiske verdenslisten til Ryder Cup, noe som gir automatisk plass i den prestisjefulle turneringen.

På hull 13 havnet Hovland i virkelig trøbbel for første gang på turneringens avslutningsdag. Ballen lå klistret inntil høyt gress og det så tilnærmet umulig ut å få noe fornuftig ut av slaget.

Hovland brukte flere minutter på å vurdere hva han skulle gjøre, før han hentet frem tryllestaven. Han gikk glisende mot hullet, mens han så ballen trille i perfekt bane. Med det neste slaget senket han dagens syvende birdie.

– Det var et sjansespill. Slaget ble tilfeldigvis perfekt, og rullet over greenkanten på en utrolig måte, beskriver han.

Slaget vakte også begeistring blant ekspertene.

– Dette er helt magisk. Har du sett, Viktor Hovland! Dette er trolldom, utbasunerte Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

– Det beste og deiligste slaget jeg har sett i mitt liv, skriver tidligere golfproff Henrik Bjørnstad på Twitter.

HOVLAND I SIVET: Og siget. For fra dette vanskelige utgangspunktet slo nordmannen sitt mest imponerende slag for dagen.

Ett hull senere kom imidlertid dagens andre bogey for Hovland. Avstanden til Morikawa økte og Oslo-gutten klarte aldri å hente inn amerikaneren.

Morikawa er en gammel collegekompis av Hovland, som sammen vant mye for noen år tilbake.

Hovland kunne bli historisk med seier i helgens turnering. Ifølge Golf Digest kunne nordmannen blitt bare den fjerde spilleren siden 1980 som vinner en turnering på PGA-touren etter å ha slått en kvadrupel bogey.

Den kom på fredagens runde. Hadde han gått hullet på par, ville mulighetene for turneringsseier vært betraktelig større.

Hovland har vært i strålende form de siste ukene. Nordmannen vant for andre gang på PGA-touren i desember under Mayakoba Golf Classic og avsluttet 2020 med en tredjeplass i Dubai. Etter en litt treg start på Hawaii på nyåret, har Hovland blitt nummer to, seks og fem i de siste tre turneringene han har spilt.

Kun 72 spillere var med i helgens turnering, hvor hele 47 av de 50 best rangerte spillerne i verden deltok. Turneringen skulle opprinnelig bli spilt i Mexico, men ble flyttet til Florida på grunn av coronaviruset.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at 13. plass var Hovlands beste plassering på verdensrankingen noensinne. Det er feil. Hovland var ranket på 12. plass i slutten av januar. Saken ble oppdatert klokken 10.28, 1. mars 2021.

Publisert: