Vipers tok historisk Champions League-gull etter finalebragd

Vipers er verdens beste håndballag. Søndag vant klubben sin første Champions League-tittel noensinne etter å ha slått franske Brest i finalen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Brest-Vipers 28–34

BUDAPEST/KRISTIANSAND: Vipers er historiske. Søndag sikret kristiansanderne deres første Champions League-tittel noensinne.

Larvik er det eneste andre norske laget som har vunnet verdens gjeveste håndballturnering, for 10 sesonger siden.

– Dette er det største du kan oppnå som klubblag. Det er fantastisk, og det er vanskelig å sette ord på det nå. Det er deilig å stå her med pokalen, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen på pressekonferansen etter kampen.

Henny Reistad har levert to kamper i verdensklasse i Final Four. Det ble ti mål mot CSKA Moskva i semifinalen, og tolv mål i kveld mot Brest i finalen. 22-åringen skal spille for Esbjerg neste sesong, og kronet en fin Vipers-karriere med Champions League-gull.

– Dette er det største man kan oppleve, og det er fint å avslutte Vipers-karrieren med dette. Det blir vemodig å dra, sier en rørt Reistad til Fædrelandsvennen.

Rørte eksperter i studio

Viasat-ekspert Karoline Dyhre Breivang ble også rørt etter at Vipers sikret det historiske gullet.

– Det er ikke bare Daniel som har følelser. Det kommer noen tårer her også. Vi ser Katrine Lunde ta til tårene. Dette er noe av det aller største hun har vært med på. Man blir nesten stum når man ser at de går helt til topps. Det er enormt. Jeg tar av meg hatten, sa Breivang, som spilte for Larvik da de tok gull i turneringen for nøyaktig 10 sesonger siden.

Katrine Lunde var blant mange av Vipers-spillerne som tok til tårene etter kampslutt.

– Det er fantastisk å ha en slik keeper bak seg, sa Breivang om Lunde, som leverte en fantastisk prestasjon i finalen fra sin keeperplass.

Vipers vant Champions League etter seier over Brest i finalen.

Imponert landslagssjef

Thorir Hergeirsson var blant de som hyllet Vipers etter bragden.

– Jeg er veldig imponert. Spesielt med tanke på de forutsetningene de har hatt denne sesongen, det er helt fantastisk, sier Hergeirsson til Fædrelandsvennen.

Han rangerer Vipers’ bragden på nivå med Larviks mesterligaseier i 2011.

– De to er de største prestasjonene i norsk kvinnehåndball, sier Hergeirsson.

Drømmestart

Vipers fikk en drømmestart på finalen. Emilie Hegh Arntzen leverte et flott innspill til Heidi Løke, som enkelt kunne sette inn 1-0 til kristiansanderne.

Vilde Jonassen og Hegh Arntzen la la på til 2-0 og 3-0. Det tok nesten fire minutter før Djurdjina Jaukovic scoret Brests første mål i finalen.

Vipers dominerte fullstendig i starten av den første omgangen, og ledet hele 8-3 etter 10 minutter.

Brest kom tilbake

Men så skulle det ta hele fem minutter før Vipers scoret sitt neste mål. Angrepsfeil og svakt forsvarsspill førte til at Brest innhentet hele Vipers-forspranget, og midtveis i første omgang sto det 9-9 på resultattavla.

Etter noen jevne minutter våknet Vipers for alvor. Vipers var mer effektive i angrep, og det tok ikke lang tid før sørlendingene gikk opp i en femmålsledelse.

Etter en sterk avslutning i den første omgangen kunne Vipers gå i pausen med ledelsen 18-14.

Verdens beste håndballag

Etter pause viste Vipers klasse. Sørlendingene sto godt imot i forsvar, og leverte angrepsspill i verdensklasse.

Anført av en formidabel Henny Reistad dro Vipers ifra Brest etter pause. 22-åringen, som var banens beste spiller i sin siste Vipers-kamp, endte med hele 12 mål i finalen.

Allerede 10 minutter ut i andre omgang ledet Vipers med syv mål.

Vipers ledet med fem, seks og syv mål i store deler av andre omgang, og hadde god kontroll på Brest i den avgjørende fasen av finalen.

Brest klarte aldri å ta igjen Vipers, og sørlendingene vant finalen. Dermed er Vipers Champions League-mestere for første gang noensinne.

Publisert: