Vipers klare for histo­risk Champions League-finale

Vipers er klare for deres første Champions League-finale i historien, etter at kristiansanderne slo CSKA Moskva i semifinalen.

Vipers er klare for Champions League-finale etter storspill mot CSKA Moskva i semifinalen.
  • Henrik Gill
Publisert: Publisert:

Vipers-CSKA Moskva 33–30

BUDAPEST/KRISTIANSAND: Vipers slo CSKA Moskva i semifinalen, og er klare for deres første Champions League-finale noensinne. Der møter kristiansanderne franske Brest, som slo ut storfavoritt Györ i deres semifinale. Finalen spilles søndag klokken 18:00.

– Det er helt sykt. Vi har drømt om å stå i en finale, og nå har vi endelig klart det. Jeg synes vi tar steg hele tiden, og alle som kommer inn gjør en stor jobb, sier Marta Tomac til Fædrelandsvennen etter kampen.

Reistad hylles etter storspill

Tomac skryter også av sin lagvennine, Henny Reistad, som var kampens store spiller. Reistad ble toppscorer med ti mål på 13 forsøk.

– Hun har vært en ener hele denne sesongen. Hun har alltid vært god, men hun har tatt enorme steg denne sesongen. Henny har gjort en stor forskjell for oss i år, legger Tomac til.

– Reistad blir verdens beste

Emilie Hegh Arntzen spilte også en god kamp for rosatrøyene fra Kristiansand. Hun svarer følgende på spørsmål om Reistad er verdens beste håndballspiller.

– Henny har hatt en vill utvikling, og sånn som hun spiller nå, er det vanskelig å stoppe henne. Det er inspirerende å spille sammen med henne, svarer Arntzen.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad fikk samme spørsmål på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg synes alltid det er vanskelig å kåre verdens beste spiller. Henny er en fantastisk god håndballspiller. Så vi skal sørge for at hun får nok hvile og restituerer bra til i morgen, sa Gjekstad med et smil.

Gunnar Pettersen var ekspertkommentator for V4 under semifinalen. Han er helt sikker i sin sak.

Ut fra hva som ble levert på banen i dag, er ingen i nærheten av nivået hennes. Stine Bredal Oftedal er ofte god. Men jeg har sagt det før og sier det igjen: Reistad blir verdens beste. Hun har noen kvaliteter jeg ikke kan se hos andre. Hun finter, skyter fra gulvet og fra lufta. Jeg digger den spillertypen, sier Pettersen.

V4-ekspert Gunnar Pettersen mener at Henny Reistad blir verdens beste spiller.

Herjet før pause

Kampen åpnet med et pang. Henny Reistad satt standarden fra start, da hun banket inn 1–0 før minuttet var spilt i Budapest.

Vipers åpnet kampen best. I tillegg til Reistad stengte Katrine Lunde buret fra start. Keeperveteranen hadde en redningsprosent på over 50 de ti første minuttene.

Men like før midtveis i den første omgangen ble kampen mer rotete. Etter flere minutter med angrepsfeil fra begge lag, var det russerne som traff best midtveis i omgangen.

Høyreback Antonina Skorobogatchenko banket inn flere mål fra distanse, og CSKA gikk opp i ledelsen 9–7 etter 14 minutter.

Men så tok Vipers over. Ledet an av en formidabel Reistad scoret kristiansanderne seks mål på rad, uten at russerne scoret et eneste mål. Reistad endte omgangen med seks mål på syv avslutninger.

Vipers avsluttet omgangen sterkt, og gikk inn til pause med 18–12.

Henny Reistad jubler etter en av sine ti scoringer i semifinalen. Reistad herjet periodevis mot CSKA Moskva.

– Helt fantastisk

Ole Gustav Gjekstad ble spurt om Reistads storspill og ledelsen til pause.

– Henny er god. Det var litt rotete, men vi er fornøyd med å lede med seks mål til pause, sa Gjekstad til V4.

V4-ekspert, Gunnar Pettersen, var svært imponert over prestasjonen til Vipers-juvelen.

– Jeg synes hun er helt fantastisk. Hun skyter helt perfekt, sa Pettersen.

CSKA bedre etter pause

Den andre omgangen åpnet helt lik den første, med Henny Reistad som åpnet scoringsshowet med et langskudd i krysset.

Vipers åpnet bra like etter pause, og ledet med hele åtte mål.

Men etter 10 minutter ut i andre omgang meldte russerne seg skikkelig på i kampen igjen. Vipers rotet i angrepsspillet, og CSKA var dødelig effektive.

Russerne knappet ned Vipers-forspranget fra åtte til tre mål midtveis i den andre omgangen, og det var en ny spenning i kampen.

Vipers til finale

Men selv om CSKA bedret seg etter pause og til tider spiste inn på Vipers-ledelsen, klarte Vipers å kontrollere seieren inn.

Dermed er Vipers klare for en historisk Champions League-finale.

Publisert:
  1. Vipers Kristiansand
  2. Håndball
  3. Champions League håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Ny direkterute fra Sola

  2. Stavanger konfekt konkurs

  3. Vinden skaper trøbbel – ferjer omdirigeres til Hanasand

  4. Derfor er det sommer­grønt i Roga­land i januar

  5. Spotify fjerner Neil Youngs musikk

  6. Stavanger delte ut 24.238 hurtigtester