Seieren glapp for Liverpool: Misbrukte topp fire-mulighet

(Leeds United – Liverpool 1–1) James Milner gikk ut mot opprettelsen av Super League – etter at det kun ble ett poeng mot gamleklubben på Elland Road.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Liverpool var på vei mot sin tredje strake seier i Premier League for første gang siden seriestarten, men tre minutter før slutt stanget Diego Llorente inn utligningen etter et hjørnespark.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk en siste mulighet på overtid, men Liverpool-spilleren fikk ikke skikkelig klem på skuddet fra tolv meter.

Dermed blir Liverpool fortsatt liggende på sjetteplass i Premier League, nå to poeng bak West Ham på fjerdeplass.

Liverpool startet kampen klart best og tok ledelsen med Sadio Mané etter en halvtime, men i den andre omgangen var det Leeds som spilte til seg til den ene store sjansen etter den andre. Tverrliggeren sto i veien for Patrick Bamford et kvarter før slutt, men ingenting kunne hindre den kontante headingen fra Diego Llorente i sluttminuttene.

– Du må ha to gode omganger og vi gjorde ikke det, sier Liverpools James Milner til Sky Sports etter kampen.

SKUFFET: Liverpools James Milner etter ett poeng mot Leeds. Og opprettelsen av Super League.

I forkant av kampen har det meste handlet om Super League. Milner forteller at de først fikk høre om konseptet søndag og at de har gjort sitt beste for å konsentrere seg om kampen mot Leeds.

– Jeg liker det ikke og forhåpentligvis vil det ikke bli noe av, sier han om Super League.

– Jeg kan bare forestille hva som har blitt sagt om det og jeg er trolig enig med mye av det, sier Milner til Sky Sports.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er også klar på at han ikke liker Super League, men er også klar på at han ikke vil forlate klubben.

– Jeg føler meg ansvarlig for laget, for klubben og for forholdet til fansen. Derfor er det en vanskelig tid, men jeg vil prøve å fikse det på et vis, sier Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Etter kampen kom Leeds med et stikk til Liverpool, som er blant de tolv klubbene som står i spissen for Super League:

Det meste handlet om nettopp Super League i forkant av mandagens kamp mellom Leeds United og Liverpool. I forkant hadde det blitt markert både utenfor Leeds’ hjemmearena Elland Road og Liverpools hjemmebane Anfield mot deltakelsen til sistnevnte klubb i Super League.

Jürgen Klopp lot seg også irritere over at det ble lagt igjen T-skjorter i Liverpool-garderoben før kamp, med påskriften «Fortjen det» med et bilde av Champions League-logoen og «Fotball er for fansen». Leeds-spillerne varmet opp i T-skjortene, mens Liverpool-spillerne ikke brukte T-skjortene.

– De la dem i garderoben vår. Hvis det var en Leeds-idé, så tusen takk skal dere ha. Ingen trenger å minne oss på det det. Kanskje de bør minne seg selv på det, sa Klopp til Sky Sports før kampen.

Les også

Klopp om Super League: – Har ikke vært involvert

Ut fra start viste også Liverpool at de var klare for å fortjene plassen i Champions League og spilte seg til flere store sjanser i løpet av de første minuttene.

Bortelaget kontrollerte gjennom store deler av den første omgangen og etter en halvtime kom også omgagens eneste scoring. Trent Alexander-Arnold nådde bakromspasningen fra Diogo Jota like foran Leeds-keeper Illan Meslier og da ble oppgaven enkel for Sadio Mané. Angriperen trillet enkelt ballen inn i det tomme målet og sørget for Liverpool-ledelse til pause.

SCORET: Sadio Mané og Liverpool-spillerne jubler etter førstnevntes scoring i første omgang.

I andre omgang var det Leeds som styrte spillet og tre minutter før slutt kom utligningen etter en kontant heading fra Diego Llorente.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk